...
Kontrollstasjonen ved Lofast-krysset. (Arkivfoto) Foto: Idar M. Wangen

Statens vegvesen:

Trekker seg fra Lofast-planer

Statens vegvesen trekker seg fra avtalen mellom Kvæfjord kommune og grunneier Svein Johansen om å etablere et knutepunkt i Lofastkrysset.

Hilde Jørgensen E-post
Publisert 13.03.2012 kl 22:51 Oppdatert 14.03.2012 kl 10:40

Tips en venn på e-post:

Formålet med avtalen var å utarbeide et regionalt knutepunkt i tilknytning til Gullesfjordbotn kontrollstasjon.

Avtalen ble opprettet i oktober i 2009 mellom partene Svein Johansen, Statens vegvesen og Kvæfjord kommune, og avtalens varighet var at den i første omgang gjaldt fra den ble underskrevet og i to år.

– Det har ikke skjedd noen framdrift og konkrete handlinger, så derfor trekker vi oss, sier Geir Jørgensen, avdelingsdirektør i Statens vegvesen til Bladet Vesterålen.

Vil se på toalettbygg

I avtalen er det presisert at dersom Johansen ikke har påbegynt sin del av utbyggingen innen to år har vegvesenet rett til å trekke seg fra avtalen og etablere offentlig toalett på annen måte.

– Så lenge avtalen gjaldt kunne vi ikke det. Vi må se på hva vi kan få til når det gjelder toaletter, sier Jørgensen.

Han understreker at vegvesenet stiller seg positiv til en tilsvarende utvikling som tidligere ment, med kiosk, bensinstasjon og slikt på det private området, på et senere tidspunkt, dersom Johansen skulle ønske det.

Mange funksjoner

Kommunestyret i Kvæfjord gikk høsten 2009 enstemmig inn for avtalen om en veiservicestasjon ved Lofastkrysset,og bevilget et tilskudd på 135.000 kroner til anlegget.

Samarbeidet skulle besørge bussholdeplass, tømmestasjon for bobiler, dypoppsamler for avfall, et vegserviceanlegg i privat regi med kiosk, kafé, anlegg for drivstoffylling, toaletter og uteområder for øvrig.

Både Nordland og Troms fylkeskommuner har gitt tilsagn på 880.000 kroner i tilskudd til utbyggingen.

På forsiden nå


...

Her kan det bli byggeboom

ANDØY: Andøy kommune vil selge Lyngmoan boligfelt på Bleik, og potensielle kjøpere har meldt sin interesse. Det kan resultere i opp mot 36 attraktive tomter.

...

Kansellering i sambandet Lødingen-Bognes

LØDINGEN: C-ruta i sambandet fra Lødingen er kansellert til og med søndag.

Kinesisk turist kjørte farlig

SORTLAND: En kinesisk turist vakte oppsikt med farlig kjøring på Sortland.

...

Vårt eget Saltkråkan

?ØKSNES:?Sommerlivet i øyperlen Skipnes er det gode liv for både store og små. –Ungene ser vi kun når de er sultne, ler Astrid Rørtveit.