...
Sortland-russen 2013: russepresidentene Sigrid Bergseng Lakså og Bjørn Moe sammen med festsjef Rikke Reinholdtsen, togsjef Stine Bjørneberg, sekretær Emilie Steffensen Olsen, festsjef Natalie Sundberg, prevensjonssjef Ingrid Dovland, sjefsbitch Siri Olsen, økonomisjef Eirik Mårstad, redaktør Lise Reinsnes, Innkjøpssjef Håkon Pedersen, PR-sjef Ivar Andreas Waage Johansen, pøbelsjef Martin Guldberg og fotograf Jan Ole Five. Foto: Mareno Leonhardsen

Går for den viktigste knuten

Sortlandrussen går ut med bøsser i «Krafttak mot kreft» torsdag. De som deltar aktivt får russeknute som belønning.

Mareno Leonhardsen E-post
Publisert 05.03.2013 kl 16:29 Oppdatert 05.03.2013 kl 20:37

Tips en venn på e-post:– Årets viktigste knute, sier russen, med russepresidentene Sigrid Bergseng Lakså og Bjørn Moe i spissen.

– De fleste kjenner noen som har kreft eller har hatt kreft. Derfor har det vært et lett valg, sier Bjørn Moe.

Spisset

– Kreftforeninga har øremerket pengene fra årets innsamling til genforskning for å få personlig tilpasset behandling. Like typer kreft kan kreve ulik behandling, forklarer de unge. De kan leksa si, russen.

– Mange blir rammet. Og nå kan vi bidra til at flere får hjelp, legger Sigrid Bergseng Lakså til.

Miniatyr

– 70 av russen på stedet har sagt seg villig til å gå, og vi håper flere melder seg. For oss er det en ekstra motivasjon at deltakelse åpner for å bli elite-russ. Den ekstra knuten.

– En miniatyr av en innsamlingsbøsse, som kan være et fint minne seinere i livet, sier Moe, og holder opp et eksemplar.

Russestyret arbeider for å få stå i kjøpesentere med bøsser. Om russen ellers vil bidra med penger fra andre aktiviteter, er ikke klart.

Viser vei

– Men torsdag er vi ute med bøsser på ulike roder: Så ta vel imot oss, sier russen, og håper deltakelsen også gir positiv klang til begrepet russ.

– At vi ikke bare blir oppfattet som byens sorte får, sier de med et smil.

– Vi håper med dette å ha startet en god tradisjon.

På forsiden nå


...

Ikke stopp meg nå

SORTLAND: Og slik de sang don't stop me now, var de nesten ikke til å stoppe, musikklinjeelevene ved Sortland videregående skole, da de holdt høstkonsert i Kulturfabrikken.

...

«Alle» vil se «Flink pike»

SORTLAND: Interessen for å se Solveig Melkeraaens dokumentarfilm «Flink pike» er enorm i Vesterålen. – På Sortland blir det nye ekstraforestillinger, ifølge kinosjefen.

...

Bygger ut på Myre

ØKSNES: Et bygg med fire leiligheter er planlagt ferdig på Langryggen på Myre til våren. Etter det starter bygging av eneboliger i samme felt.

Oktober 2014 i bilder

Send bilder til red@blv.no. Vi publiserer utvalgte bilder på blv.no og i Bladet Vesterålens papirutgave. Du kan også sende MMS til nummer 2005. Begynn meldingen med kodeordet BLVBILDE (1 kr per melding). Husk fotografens navn.

Se bildeserie: