annonse

En rustholk på land

1465975802641.jpg
Ved enden av regnbuen ligger rustholk – eller et landemerke for det magiske Nord-Norge. (Foto: )
1457528902513.jpg
Håkon Th. Hanssen. (Foto: )

  • Håkon T. Hanssen

Eventyret startet 2. juli 1893 da kaptein Richard With ønsket sine passasjerer velkommen ombord i hurtigruten DS «Vesteraalen». Konseptet ble omtalt som «Hurtigrute» og ville bety en kommunikasjonsmessig revolusjon for Nord-Norge.

Håkon Th. Hanssen. Etter over hundre år med hurtigrutetrafikk langs norskekysten kan vi konstatere at «Hurtigruten» har vært en suksesshistorie, og er fremdeles en fremtidsrettet måte å transportere gods og folk på.

Nå i dag ser vi at turismen i Nord-Norge er blitt en stor vekstnæring, og flere ønsker å oppleve den magiske naturen landsdelen har å by på. I 2011 viste NRK fantastiske bilder fra norskekysten minutt for minutt med hurtigruten som utkikkspunkt.

Dagen i juni 1999 ble en merkedag da MS «Finnmarken» ble satt på land i Hurtigrutebyen Stokmarknes.

Vi hadde da fått verdens største museumsgjenstand på tørr grunn.

Ildsjeler startet umiddelbart arbeidet med å sikre at den flotte gaven Nord-Norge hadde fått skulle bli bevart på best mulig måte.

Tiden gikk, og vi ser først nå en løsning i horisonten der skipet endelig skal få overbygg med alle fasiliteter et hurtigrutemuseum skal ha.

Men hvorfor sier mange av oss; hva skal vi med en rustholk i fjæra på Stokmarknes?

Det var sikkert også mange som tilbake i 1893 sa at de hadde liten eller ingen tro på en fremtid for ideen om en «Hurtigrute».

Det er nå vi må snu litt på tankegangen og tørre! Tørre å snu negativitet til positivitet.

Vi må tørre å si at alt er mulig, og sørge for at Nord-Norge med sine rike naturressurser og fantastiske natur kommer med på kartet, med alt vi gjør og sier.

Jeg er av den oppfatning at hvis vi nå får realisert museumsplanene i Hurtigrutas fødested, vil det bli et landemerke ikke bare i Norge, men for verdens turister som ønsker å oppleve det magiske Nord-Norge.

Og midt i hjertet av dette magiske Nord-Norge ligger hurtigrutebyen der vi har verdens største museumsgjenstand.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.annonse

annonse

annonse