annonse

En truet suksess

: Vesterålens Naturprodukter på Sortland står i fare for å bli lagt ned. (Foto: Roger Vagle)

Det er vanskelig å se at det ikke skulle være grunnlag for videre drift av Vesterålens Naturprodukter på Sortland.

  • Bladet Vesterålen

Vesterålens Naturprodukter på Sortland kan bli lagt ned. Mandag ble de ansatte informert om at styret i selskapet vurderer omfattende omstrukturering, som ifølge daglig leder Joar Chrislock kan få store konsekvenser for arbeidsplassene på Sortland. Eller i klartekst nedleggelse.

Årsaken som oppgis er negativ utvikling over flere år med sviktende resultater og redusert kundebase.

Nå skal man inn i drøftinger mellom ledelse og de ansatte.

En slik melding skaper selvsagt både bekymring og uro. Arbeidsplassene i Vesterålens Naturprodukter er avgjørende viktig for de som berøres direkte og nå står framfor faren for at levebrødet kan bli rykket bort. Men de er også av stor betydning for hele Vesterålen, ikke bare fordi arbeidsplasser generelt skaper skatteinntekter og andre ringvirkninger i samfunnet rundt, men også fordi dette er kompetansearbeidsplasser som ellers ikke er overrepresentert i regionen.

Vesterålens Naturprodukter ble etablert på Sortland og vokste fram som en vesterålsk suksess av dimensjoner. Selskapet ble lagt merke til langt utenfor regionen. Såpass verdsatt ble man at gründerne fikk et lukrativt tilbud om å selge seg ut. I dag eies selskapet av helsegiganten Pfizer Norge AS.

Det er vanskelig å se at det ikke skulle være grunnlag for videre drift på Sortland. Omsetningen er ikke på samme nivå som den var for fem år siden, men har vokst igjen de siste par årene. Vesterålens Naturprodukter AS har med få unntak hatt solide driftsresultat, ikke minst i fjor, til tross for at finanskostnader da spiste opp overskuddet. Og selskapet har stadig en sterk posisjon i markedet, etter at den i løpet av sine ti første leveår ble Nordens største innenfor direktehandel med helsekost.

Det var kompetansen på Sortland som skapte varemerket og gjorde Vesterålens Naturprodukter til en referansebedrift i bransjen. En mulig nedleggelse vil kaste vrak på både kompetansen og bedriftskulturen bak suksessen.

Når man også med få unntak kan vise til gode driftsresultater, framstår selskapet som så livskraftig at mandagens beskjed kommer som et uvær fra klar himmel.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse