annonse

Til lykke med nyskolen!

Praktbygg
Praktbygg: Nye Risøyhamn skole.

Menneskene er alltid viktigst i skolen. Men det nye skolebygget i Risøyhamn legger godt til rette for dem.

  • Bladet Vesterålen

Nye Risøyhamn skole ble åpnet med fest og stor markering fredag. Det ble ei flott feiring av en viktig dag for Sør-Andøy.

Denne skolen har elever, foreldre, ansatte og bygda ventet lenge på. Mange er historiene om vannlekkasjer fra tak, mose i vinduer og mugg i kjeller på gammelskolen. Den nedslitte bygningsmassen gikk sterkt utover arbeidsmiljøet både for elevene og de ansatte, og det ble en svært krevende oppgave å skape både trivsel og god læring under slike forhold. All ære til både elever og ansatte som faktisk klarte det.

Tida gikk, og prosessen fram mot ny skole var kronglete. Andøy kommune har hatt store økonomiske utfordringer, og det har bidratt til å forsinke resultatet. Men viljen var tross alt til stede i kommunestyret, og nå kan man legge den vanskelige tida bak seg.

Endelig har alle fått et moderne, inspirerende, trivelig og spennende bygg som skaper ei tidsriktig ramme rundt undervisninga og skolemiljøet. Skole og undervisning i dag er noe annet enn det var forrige gang et nytt skolebygg ble reist her. Det må også gjenspeiles i de fysiske omgivelsene, slik det nå er skjedd. Da er det all grunn til å feire, slik man gjorde fredag. Dette kan hele Andøy kommune være stolt av.

Nybygget er også en viktig markering av at man tar hele Andøy kommune på alvor, etter vanskelige år med blant annet nedleggelse av bygdeskoler i Sør-Andøy. Nå har man vist at man vil satse i alle deler av kommunen.

Så er det viktig i tida framover å ikke lene seg kun på det flotte nye bygget. Skolen er først og fremst menneskene som har sitt daglige virke der. Samspillet mellom elever, lærere og andre ansatte er det som framfor noe skaper god læring, godt miljø mellom de unge, og godt arbeidsklima. Her har kommunen også et stort ansvar for å gi lærerne faglig påfyll, legge til rette for faglig entusiasme og inspirerende hverdager for elever som skal søke kunnskap.

Her legges også et viktig grunnlag for at dagens unge skal bli morgendagens andværinger. Målet må være at de skal føle seg sett, verdsatt og satset på, så det skaper lyst til å tilbringe voksenlivet i Andøy, etter endt utdanning og studier.

I det nye skolebygget er i hvert fall den fysiske ramma lagt godt til rette. Til lykke med nybygget, hele Andøy!

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse