annonse

Turist i regnskodda

Rokk
Rokk: Uvær på Hadselfjorden. (Foto: Leiv Tormod Hansen)

Om ikke grillværet og badetemperaturene slår til, om paraplyene truer med å vrenges og hetta på allværsjakken må tas i bruk, er det like fullt mye å glede seg over, dersom vi bare retter blikket i riktig retning

  • Bladet Vesterålen

Etter en måned med regn, skodde og temperaturer mange forbinder mer med jul enn med juni, kan det være nærliggende å miste motet som vesteråling, både på egne vegne og på vegne av sommergjestene som kommer med bobil, fly eller hurtigrute. Det er ikke nødvendig. Om skodda aldri så mye ligger nede i fjæresteinene, har vi mye å være stolte av. Ikke minst kan vi vise fram et distrikt som faktisk lyser av optimisme og tiltak.

Man kan se reint fysiske tegn på tiltak og optimisme. Vi har en rekke flotte museer og opplevelsessenter å vise fram på gråværsdagene. Samtidig er regionen vår langtfra noe friluftsmuseum der gamle bygg vitner om historisk aktivitet.

Langs veiene stråler nye fjøs på velstelte gårdsbruk. Det gror faktisk godt i landbruket, til tross for sein grasvekst, og nytt land legges under plogen. Ser vi oss rundt, er det lett å få øye på hvordan selve bærebjelken – sjømatnæringa – kan vise fram høyst levende virksomhet, blant annet gjennom nybygg både på land og til havs. Det Snøhetta-tegnede anlegget til Holmøy i Holmen er bare ett. Andre nye bygg og anlegg står og skinner på Myre, i Hovden og Jennskaret og på Sortland, og på Børøya bygges det for full maskin for å gjøre klart til verdens største oppdrettsskip, Havfarmen. Dessuten kan både gjester og fastboende møte oppdrettsnæringa på nært hold gjennom visningsanlegget i Blokken.

Naturen vår er knyttet til sjøen – som heldigvis ennå er godt synlig under skodda

Naturen vår er knyttet til sjøen – som heldigvis ennå er godt synlig under skodda. Om vi ser lite av fjellene i disse juni-dagene, har vi blant annet en nasjonal turistvei – som kan friste med et toalett i særklasse innrammet av spektakulære formasjoner i berg og stein. For den som måtte lure på hva man kan se i skodda, er Bladet Vesterålens egen sommeravis et nyttig verktøy.

Men vi kan gjerne nevne uværshuler som gir le for den som vil oppleve trygg nærkontakt med sjøen når blåst og båra står på. Eller vi kan nevne bedrifter som byr på alt fra lokal mat til lokal såpe langs veiene, foruten kunst-utstillinger og kunst-installasjoner på trafo-kiosker og i Skulpturlandskap Nordland. Om ikke grillværet og badetemperaturene slår til, om paraplyene truer med å vrenges og hetta på allværsjakken må tas i bruk, er det like fullt mye å glede seg over, dersom vi bare retter blikket i riktig retning.

God sommer, i all slags vær!

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse