annonse

Er Bø kommune kommuniststyrt?

1902 ml1TilgjengBoeA.jpg
Illustrasjon. (Foto: Mareno Leonhardsen)

Utrolig å høre ordføreren i siste kommunestyremøte foreslå skilting med camping forbudt på kommunens område ved Skjørisen og Varpa, og ved Duken kirkegård. For å ta det siste først, så har jeg aldri sett noen campe ved kirkegården de 15 årene som jeg har bodd i nærområdet. Ettersom begravelser skjer på dagtid, kan campere umulig være i veien for noen om de overnatter der eller forstyrre noen med det. At Straume Vel har feilinvestert mye penger i en lettutgave av en campingplass, som svært få vil benytte, er deres problem. Kommunestyret kan ikke vedta forbud mot fricamping i Bø kun for å støtte eksisterende campingplasser. Behovet for slike servicetilbud var størst når folk campet i telt.

Dagene bobiler har ikke behov for noe på en campingplass, fordi de har både kaldt og varmt vann, dusj og toalett, gass til varme, kjøl og frys, og flere senger. Hvorfor i all verden skal man da betale 150 kroner for å sove i sine egne senger som Straume Vel forlanger, eller kr. 200 med strøm som campere heller ikke har bruk for?

Tenk om ordføreren heller hadde foreslått at alle som bor på Straume skal betale kr. 150 til Straume Vel for å sove i egne senger i husene sine for hver natt, da hadde kanskje kommunestyret våknet og ikke sovet i møtet. La sportsfiskerne campe fortsatt på kommunens arealer ved Skjørisen hvor de ikke er til sjenanse for noen. La Bø kommune fremstå som en turistvennlig kommune. La heller Straume Vel få satt opp skikkelige skilter som viser hvor deres camping er.

Roald J. Johansen

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse