annonse

Idiotiet med nye strømmålere

Strømmåler
Strømmåler: Smart strømmåler (illustrasjonsfoto)

  • Lesernes Meninger

Jeg undres på hva regjering og storting tenker med når de tillater kraftselskapene å påføre landets strømforbrukere milliardutgifter til disse nye strømmålerne. Eneste hensikten med nye målere er at kraftselskapene skal tjene enda mer og ingen må tro at disse er en gave fra selskapene selv om regninga ikke kom ved installasjonen.

Dette milliardidiotiet kom på toppen av DAB-radiotiet hvor NRK bestemte at FM-nettet skulle nedlegges og dermed påføre landets innbyggere milliardutgifter. Når vi nå opplever at bensinprisene er kommer over 15 kroner per liter så skyldes dette økte råoljepriser, men av disse 15 kronene så håver staten inn vel 9 kroner per liter og dertil masse milliarder på oljeeksport. Jeg undres derfor på om det var dette vi ønsket oss med en borgerlig regjering og et borgerlig stortingsflertall?

Tilbake til strømmåleren så har jeg også dessverre fått montert denne åpenbaringen selv om jeg hadde en moderne måler montert for 15 år siden - også denne hadde fjernavlesning. Tilberedning av søndagsmiddagen fikk en bråstopp hvor både stekeovn og plater ble både kalde og døde.

En titt i sikringsskapet viste to røde og blinkende lamper på nymåleren og sikringen for komfyren slått ut. Ettersom jeg ikke har noen udekket gjeld til Vesterålskraft nekter jeg å la dem bestemme hvor mye strøm vi skal få bruke eller når vi skal få lov å lage middag.

Derfor slo jeg ved hjelp av automatsikringen på strømmen igjen og gav blanke f... i de røde lamper. Ved en eventuell gjentakelse vil neppe de røde lamper overleve i mitt hus. Det hele minner mistenkelig om barndomsdager hvor kraftselskapet monterte vipper som mørkla huset dersom det totale strømforbruket oversteg 1000 watt. Jeg blir derfor å søke om å få min gamle, men helt moderne og mye bedre strømmåler tilbake.

Roald J. Johansen

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse