annonse

Sortland Høyres anstendighet

Rødt
Rødt: Christoffer Ellingsen (R). (Foto: Inger Merete Elven)

Sortland Høyre ved talsmannen Roar Wessel Olsen vil bruke kommunale penger for å forsvare eiendomsinteressene til Georg A. Ellingsen AS i kulturfabrikkområdet. Kommunen skal etter Høyres standpunkt kjøpe et areal som kommunen ikke har bruk for. Juridiske vurderinger konkluderer med at kommunen heller ikke er forpliktet til å kjøpe det samme arealet. Men etter Høyres vurdering skal dette kjøpes for å vise anstendighet i hvordan kommunen opptrer overfor næringslivet og samarbeidspartnere i forbindelse med utbygging av Kulturfabrikken.

Dette klarer Høyre med sin talsmann å hevde etter at de samme eierinteressene og andre lokale investorer påførte Sortland kommune store utgifter og problemer med å slå seg konkurs og skrote hotellprosjektet ved Kulturfabrikken! Hvor var kravet fra Høyre om anstendighet i den saka? Dette og andre saker viser at Høyre legger seg flat for private næringsinteresser på bekostning av en svært trang kommuneøkonomi.

Så litt om andre forhold som også ligger i Høyres utspill:

Rødt stemte for å unnta denne saka fra offentligheten nettopp som også Høyres Roar Wessel Olsen påpekte, nemlig at en ikke kan utelukke at det blir rettssak. En åpen debatt rundt kommunens juridiske vurderinger ville kunne gitt motparten fordeler i en eventuell rettssak. Syns Høyre også dette ville være greit? Så er det alltid et dilemma hvor langt en skal gå i å lukke slike behandlinger når vi generelt ønsker mest mulig åpenhet.

Det er nok Rødt som har vært mest kritisk av alle til hvordan kommunen har opptrådt ved planlegging og gjennomføringas av Kulturfabrikken og området rundt. Kontrollutvalget har brukt mer enn to år på gjennomgangen av ulike forhold uten at det foreløpig er kommet noe ut av det. Rødt har om mulig vært enda skarpere mot de som skulle samarbeide med kommunen om Kulturfabrikken og hotell, men som kasta kortene etter at prosjektet var starta. Men å kjøpe eiendommer uten at behovet er tilstede som en «kompensasjon» for eventuell uvettig handtering fra kommunens sin side, er ikke vår måte gå fram på her.

Christoffer Ellingsen, Rødts formannskapsmedlem

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse