annonse

Synspunkt | Kulturfabrikken – bevar Dagskift og T-dansen

1462354630849.jpg
Fra T-dans, det til nå mest populære tiltaket som Maurtuva byr på. (Foto: Innsendt)

Jeg skjønner nok at økonomiens kalde lover også må gjelde for Kulturfabrikken, men håper virkelig at man finner andre steder å spare, skriver artikkelforfatteren.

  • Lesernes Mening

Det er synd å lese at det stilles spørsmål med drifta av disse populære fredagsarrangementene på Kulturfabrikken. Jeg forstår at det skal spares og da vurderer man visstnok både T-dansen og Dagskift?

Det er ikke tvil om at disse fredagstilbudene etter hvert har blitt svært så populære og samler mye folk.

Personlig synes jeg at disse trivelige sammenkomstene i kulturens tegn, uansett vær og vind viser Kulturfabrikken på sitt aller beste, nettopp ved å være ei storstue hvor alle er velkomne til hyggelig samvær med dans, sang og musikk, gjerne med lokale musikere.

Det er flott og antakelig nødvendig at tilbudet er gratis, dermed kan minstepensjonister og alle andre ta del i kulturtilbudet og berike hverdagen en stakket fredags formiddag, det er mye god helse i slikt! Kan et offentlig kulturhus eller vår kulturfabrikk fungere bedre enn det?

Jeg drister meg også til å påpeke at mange av de som finner hygge på Dagskift eller T-dansen, er stedets eldre garde som har betalt skatt i lange yrkesliv og slik antakelig bidratt minst like mye som andre til husets tilblivelse.

Dagskift eller T-dansen er innarbeidede kulturtilbud som beviselig fungerer glimrende, og en kan nok lure på hvor mye det egentlig er å spare ved å tukle med disse arrangementene?

Arrangementene trekker i hvert fall mye folk inn i Kulturfabrikkens lokaler, og kafédrifta må jo gjøre det ekstra godt disse fredagene?!

De lokale musikerne bidrar på sitt vis til spleiselaget ved å opptre for en nærmest «symbolsk» sum. Hvis inngangen skal koste penger, er jeg redd dette vil endre seg.

Jeg skjønner nok at økonomiens kalde lover også må gjelde for Kulturfabrikken, men håper virkelig at man finner andre steder å spare enn akkurat der hvor Kulturfabrikken får det til å svinge så bra hver fredag formiddag!

Frank Antonsen,

pensjonist

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse