annonse

Synspunkt | Veteraner sliter for livet i 2019

veterandag
Veterandagen: Fra tidligere markering av veterandagen og frigjøringsdagen 8. mai med Kystvakta på Sortland (illustrasjonsbilde) (Foto: Hilde Jørgensen)

«Vi savner våre døde veterankamerater som avsluttet livet etter sin kamp mot staten etter at den har demonstrert sin arroganse ved å snu ryggen til oss», skriver Knut Granlund på vegne av ei gruppe veteraner.

  • Lesernes Mening

Det nærmer seg 8. mai – frigjørings og veterandagen.

Vi er en gruppe veteraner som vil gjøre alle klar over at det er mange veteraner som sliter med helse, økonomi og det å glede seg over livet. Hver dag er en kamp for å overleve, på grunn av mange uavklarte saker med staten.

Sentrale politikere prioriterer oss ikke og bløffer med at de bryr seg og tilbyr løsninger for vår gruppe.

Det er nå alt for mange soldater som har stilt opp for staten med å påta seg tjeneste i krigsområder takken er et ødelagt liv og helse for alltid. Dette er ikke verdt prisen vi må betale.

Staten viser seg å være en stor og grådig aktør som ikke har skrupler over et ødelagt menneskeliv.

Når statsministeren prater om å spare på sine budsjetter i NAV, ja, da er det oss hun rammer.

Myndighetene snur seg med vinden og det er populært å snakke om at de støtter oss, men det blir bare med fine ord og lite handling. Vi stilte opp for staten, staten sviktet oss.

Andre land har veteranlønn, men i Norge må en ha advokat for å søke sin rett til et anstendig liv, noe de fleste ikke kan gjøre på grunn av advokathonorarer og risikoen for å må ta statens omkostninger dersom man taper saken. Soldatene blir den tapende part uansett.

Staten har faktisk ikke økonomi til å miste oss nå, det gir et omdømme der man etter hvert vil få problemer med å få vervet soldater til tjeneste utenfor Norges grenser.

Vi har mistet mange kamerater etter hjemkomst i fredstid. Det er Staten som ikke tar hensyn til liv og helse for oss veteraner. Det er mange der ute som sliter, vi har ikke råd til å miste flere kamerater.

Avisene skriver stadig om akutte hendelser med tragiske utfall. VI BER OM AT VÅR SAK NÅ PRIORITERES og ikke avskrives med foreldelse, unnvikende argumenter og tvil som produseres av sakkyndige for å få gitt avslag, slik alle får nå.

Vi savner våre døde veterankamerater som avsluttet livet etter sin kamp mot staten etter at den har demonstrert sin arroganse ved å snu ryggen til oss. Hvorfor kan ikke staten finne løsninger for den enkelte?

Hvorfor skal dette ta mange, mange, år med utredninger når det er nå vi trenger hjelp?

Med denne praksisen blir vi en tapt ressurs for samfunnet.

Hilsen

Veteranene som sier «nok er nok, ta ansvar!»

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse