annonse

188.000 smolt døde i Tysfjord

Oppdrettsmerder
Oppdrettsmerder: Illustrasjonsfoto. (Foto: Hilde Jørgensen)

Fiskeridirektoratet melder om enklere algeforhold rundt om – men faren er ikke over. Ellingsen Seafood mistet størsteparten av sin nyutsatte fisk.

Håvard Skogly Mækelæ

Fiskeridirektoratet meldte i går at det var funnet noen tusen døde smolt på Ellingsen Seafoods anlegg i Tysfjord, på andre siden av Ofotfjorden fra Lødingen.

Nå viser det seg at tallet er høyere enn antydet.

– Ellingsen Seafood, som i går meldte om dødelighet på nyutsatt smolt på lokalitet Bjørkvik i Tysfjorden, kan i dag bekrefte at 188 000 av 250 000 utsatt smolt er død på grunn av alger, skriver Fiskeridirektoratet.

– Det generelle bildet er altså at algeoppblomstringen har roet seg i begge fylker og at det nå er mer innblanding av ufarlige alger, men som eksemplet over viser, er det fortsatt fare for lokale oppblomstringer som rammer fisken, står det i 7. juni-oppdateringen fra direktoratet.

– Foreløpig anslag er at vi har mistet omtrent 75 prosent av smolten som ble satt ut i går torsdag til lokalitet i Tysfjord. Dette er den tredje lokaliteten vår som er berørt av alger. Vi har tidligere mistet omtrent 90 prosent av fisken ved lokalitet Stabben i Ofotfjorden, mens vi berget all fisk ved Skarvhausen i Lødingen kommune ved å evakuere fisken, sier Line Ellingsen til Bladet Vesterålen. Hun er daglig leder i Ellingsen Seafood.

– Vi er svært fornøyd over at fiskeriminister Harald T. Nesvik er så tydelig om at han vil snu hver sten for å finne løsninger slik at næringen raskest mulig kan komme tilbake til normal drift. Vi vil også rose statsråden for den støtten han gir oss i en svært krevende situasjon, legger hun til.

– Vi opprettholder algeberedskapen utover uka. Situasjonen i Nord-Norge krever fortsatt fortløpende kontakt mellom myndigheter og oppdrettere. Fiskeridir.no oppdateres fortløpende, fastslår Fiskeridirektoratet.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse