annonse

2018 snart fullbooket

: Espen Jacobsen (36) ved Sortland Hotell er godt fornøyd med sommersesongen. (Foto: Jane Willassen)

SORTLAND: – Det er stor byggeaktivitet på Sortland og et hotell gjenspeiler aktiviteten i næringslivet.

Det sier Espen Jacobsen som er en av driverne ved Sortland Hotell. Denne sommeren har gitt ei god økning og neste turistsesong er snart fullbooket, sier Jakobsen.

Sammen med Siv Marit Aronsen har han ansvaret for den daglige driften. Det er busslaster med turister som utgjør hovedvekten innen sommerturisme for dem. Sortland Hotell har også hatt godt belegg på gjester ellers, være seg forretningsfolk eller andre.

– Det skjer mye bra på Sortland for tida og det er gode tider i næringslivet, sier Espen.

Bussturister

Inne i Saabyes bibliotek er vi omgitt av Nico Widebergs kunst og Lars Saabye Christensens notater og bøker. Det verste rushet har gitt seg og Espen forteller at den mest hektiske tiden begynner i fem- seks-tida på ettermiddagen.

Da ankommer busser, blant annet ifra Sverige, som tar et stopp her før videre tur til Andøya eller Lofoten. Hvalsafari og fjellturer er veldig aktuelt. Møysalen og Dronningruta i skuddet. Hotellet er ofte et utgangspunkt for videre reise.

Sortland Hotell har det siste halvtannet året gjennomgått en renovering og utbygging.

– Hotellet har fått 16 nye rom og har nå 66 rom som fordeles på alle reisende. Det er blitt mer motorsykkel- og vanlig sykkelturisme, legger han til.

Startet tidlig

Espen Jacobsen startet tidlig – bare 13 år gammel, i oppvasken på Strand Hotell, som var det aller første familiedrevne hotellet. Han begynte i resepsjonen som 17-åring, og jobbet i helgene mens han gikk på videregående. Han tok utdannig ved BI, Norges Varehandelshøgskole, kom tilbake til Sortland og driver Sortland Hotell som ble kjøpt i 2004 av hans far og mor, Sally og Harald Mikal Jakobsen.

Espen har aldri angret på at han kom tilbake til Sortland. Hotellet er bygd stein for stein, der faren Harald Mikal har vært en flink pådriver.

Espen forteller at de også har dyktig ungdom som jobber her, og er veldig fornøyd med dem.

– Det kan være en tøff jobb å ta seg av frokost og renhold til alle gjestene, men ungdommene gjør en god innsats.

Snart ferdigbygd

– Merker dere pågang i forbindelse med Fæsterålen, som snart skal arrangeres?

– Ja, vi har ventelister. Alle rommene er i utgangspunktet fullbooket, sier han. Dette arrangementet er veldig bra for Sortland som sted, og mange kommer hit akkurat den helga.

Espen forteller at de snart er ferdig med utbygginga og skal nå fokusere på full drift.

– Vinterturismen blir mer og mer spennende, og vi har stor økning også der. Nordlys, Hvalsafari og Sami Siida er trekkplastrene.

Jacobsen regner for øvrig med at det til neste år blir uteservering i den nye, flotte huken som er laget på baksiden av hotellet.annonse

annonse

annonse