annonse

21 hunder er døde. Nå kan hund i Nordland være smittet

Hund
Hund: Illustrasjonsbilde (Foto: Arkiv)

21 hunder er døde etter å ha hatt blodig diaré, ifølge Veterinærinstitutet.

Fredrik Sørensen

En ukjent hundesykdom herjer i Norge. Symptomene på sykdommen er blodig oppkast og diaré.

Mattilsynet har fått meldinger om syke hunder fra hele landet, ifølge NRK. Til kanalen sier beredskaps- og sikkerhetsdirektør Jorun Jarp ved Veterinærinstituttet at det er mulig det finnes flere tilfeller utover i landet. Jarp er bekymret over at hunder som i utgangspunktet er friske, og som er vaksinert, blir syke.

NRK melder at de nye sykdomstilfellene som er meldt inn er spredt rundt om i landet. Hundene bor i Nordland, Bergen, Hedmark, Trondheim og Sørlandet.

– Vi vet foreløpig at det er et felles mønster med veldig blodig tarmbetennelse. I tre av hundene har vi påvist to bakterier i tarmen, som er sammenfallende med dyrkingsresultatene vi har fått etter bakteriologisk undersøkelse, sier Jarp til statskanalen.

Mattilsynet anbefaler hundeeiere å begrense nærkontakten mellom hunder og å holde hunder i bånd slik at man har kontroll på dem. Når hunder luftes, bør de ikke få hilse på hundene de møter på veien eller i parken så lenge situasjonen er uavklart.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse