annonse

300.000 til stier i Vesterålen

1461059518397.jpg
Skilting av turstier får tilskudd. (Foto: )

HADSEL: Fylkesrådet i Nordland gir 300.000 kroner til turskilt i Vesterålen.

  • Tor Johannes Jensen Torjo@blv.no - 76110950

Totalt har fylkesrådet delt ut 1,5 millioner kroner i hele fylket. En femdel av pengene gikk altså til skiltprosjektet i Vesterålen i regi av Vesterålen friluftsråd.

– Tilrettelegging av stier og løyper i nærmiljøet virker! Det får folk opp av godstolen og ut i marka. Og det er gratis for alle, sier fylkesråd for kultur, Ingelin Noresjø (KrF).

– Friluftsliv og naturopplevelser har en sterk positiv effekt på psykisk- og fysisk helse. Friluftsliv er den fritidsaktiviteten flest bedriver, og ønsker å drive mer med. Det er en lavterskelaktivitet som kan utøves av alle grupper i samfunnet, uavhengig av fysisk mobilitet og samfunnsøkonomisk status. Derfor er merking og skilting av turløyper et svært viktig folkehelsetiltak, mener hun.

Og så understreker hun at man ikke skal måtte være lokalkjent i et område for å finne gode turløyper.

– Med god skilting gjør vi turløypene tilgjengelige for både innbyggerne og besøkende. Gode turløyper må deles og gjøres tilgjengelig. Det handler det mye om.

Fylkesråden er fornøyd med samarbeidet med Gjensidigestiftelsen, som har gjort at merking og skilting av turløyper i Nordland har kommet fort i gang. Stiftelsen bevilger samme beløp som fylkesrådet til formålet.

Siden oppstarten i 2013 er det det skiltet 312 tur-ruter på totalt 1.457 kilometer i Nordland. Det er satt ut 271 informasjonstavler og 3 533 retningsskilt.

For 2016 er det planlagt skiltet 665 turruter på 521 kilometer, 80 informasjonstavler og 1.325 retningsskilt.

Midlene tildeles friluftsråd, frivillige lag og foreninger, samt kommuner og andre i samarbeid med enten friluftsråd eller lokale frivillige lag. I alt mottar 24 ulike aktører midler av årets pott.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse