annonse

40,83 meter i sekundet

Racerfart
Racerfart: Denne strekningen ble forsert på få sekunder med en hastighet på 147 km/t. (Foto: Politiet)

GULLESFJORD: En utenlandsk bilist ble tatt i 147 km/t i 80-sone i Gullesfjorden mandag morgen.

  • Trond K. Johansen Trond@blv.no - 76110953

Fred Leirvik ved politiets operasjonssentral i Bodø fortller til Bladet Vesterålen at det ligger an til at saken havner i retten og at det kan bli straffeforfølgelse.

– Drar dere inn førerkort for utlendinger i slike tilfeller?

– Det kan vi gjøre, men ikke alltid. Det kommer an på hvor i verden vedkommende hører heime.

Når det gjelder hvilken straff føreren av denne bilen vil få, er det politijuristene som tar stilling til dette. Sak er opprettet og vedkommende vil ikke bli sluppet av syne før det er tatt en avgjørelse på straffeutmåling.

– Vi tok bilde av strekningen han kjørte og med den farta han hadde, kjørte han 40,83 meter i sekundet. Det er ganske heftig, sier Leirvik til Bladet Vesterålen.

Når det gjelder en eventuell bot for en slik overtredelse, vil det også der være juristene som avgjør. Deet har med hvilken inntekt vedkommende har og hvor stor betalingsevne som ligger til grunn, men den kommer nok til å bli saftig.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse