annonse

8.800 har fått skoleplass, 60 unge venter på tilbud

Sortland
Sortland: Sortland videregående skole. (Foto: Arkivfoto)

Fredag fikk 8.770 ungdommer tilbud om skoleplass i videregående skole i Nordland.

Tor Johannes Jensen

Dermed får de aller fleste søkerne tilbud. Det er 60 søkere som ikke har fått tilbud om skoleplass, melder Nordland fylkeskommune.

De som nå står uten tilbud vil få ny sjanse i andreinntaket 27. juli.

Nå anbefaler fylkeskommunen alle søkere å gå inn på vigo.no og sjekke hvor de har fått plass. Søkerne som ikke har gitt forhåndssvar må også svare om de tar imot plassen, innen torsdag 12. juli.

Søkere som ikke skal til å benytte seg av tildelt skoleplass må også gi melding til inntakskontoret slik andre kan få glede av de ledige plassene, understreker fylkeskommunen.

Det er dans som har den høyeste inntakspoengsummen av alle tilbudene i år, med 46 poeng. Oversøkingen til tilbudet var ikke så stor, men tilbudet har faglig veldig sterke søkere.

Idrettsfag er også populært, og en del søkere til idrett får tilbud på lavere ønsker. Inntaksgrensa varierer rundt i fylket.

Dessuten er også Elektro på popularitetstoppen, selv om søkingen er en del lavere enn for to år siden. Grensa for å komme inn på elektro ligger litt over 30 poeng.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse