annonse

AIL sikret seg seriemesterskapet

Jublet for seriemesterskapet
Jublet for seriemesterskapet: Andenes er seriemestre i 5. divisjon etter seieren over Sortland 3 tirsdag kveld. (Foto: Roger Vagle)

SORTLAND: Andenes IL hadde få problemer med å ta alle tre poengene i Blåbyhallen tirsdag kveld. Med det sikret de seg også seriemesterskapet.

  • Roger Vagle

Det gjenstår to serierunder i 5. divisjon avdeling Vesterålen, men tirsdag ble det klart: Ingen kan ta igjen Andenes som vant over Sortland 3, og skal spille i 4. divisjon til neste år.

– Vi skal ikke ta helt av. Det er ikke VM vi har vunnet, det er 5. divisjon. Vi skal fortsatt ha søkelys på de to siste kampene, og så er det et kretsmesterskap jeg har lyst til å vinne, forteller Andenes-trener Tom Stenvold.

Takker de andre lagene

Stenvold forteller at det er deilig å få seriemesterskapet til Andenes, og legger ikke skjul på at det er fortjent.

– Vi har vært gode i år. 5. divisjon har vært en jevn og tøff serie. Vi har blitt jaget på hele veien, så vi må nesten rette en takk til de andre lagene, som har hatt lyst på å slå oss. Det har resultert i at vi har måttet være skjerpet hele tiden, både på trening og ikke minst i kampene, forteller Stenvold.

Guttene er klare

Treneren har allerede startet forberedelsene til neste års 4. divisjon. Han har studert og kartlagt de andre lagene og ser at det kommer til å bli tøffere.

– Guttene er klare til å ta steget et hakk opp. Det kommer til å bli en spesiell divisjon der noen lag er veldig gode og andre lag mindre gode. Jeg har et mål om at vi skal ligge i midtre sjikt på denne tabellen, forteller Stenvold.

Duellkamp

Tirsdagens kamp mot Sortland 3 ble en duellkamp. Akkurat slik Andenes ville.

– Vi er fysisk sterke, og ville ha en duellkamp. Vi fikk kampen inn i det sporet vi ville, og da er vi gode. Jeg savner kanskje litt mer spill. Spesielt offensivt har vi en del å gå på, forteller Stenvold.

Det tok 20 minutter før Andenes fikk første nettkjenning signert Fredrik Gundersen, og flere mål ble det ikke i første omgang. Tobias Høyning, Kent Raymond Sellevold og Andreas Wold scoret målene i andre omgang, i kampen som Andenes til slutt vant 4-0.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.annonse

annonse

annonse