annonse

Alarmen gikk i Måkeveien

Ulykkesscenario:
Ulykkesscenario: Dramatikk med tre biler involvert i trafikkulykke og 17 tilskadekomne. (Foto: Idar Ovesen)
Spill-leder:
Spill-leder: Pål Ringstad i Hadsel Brann & Redning. (Foto: Idar Ovesen)

HADSEL: Tre biler involvert i ei trafikkulykke. 17 personer skadet. Det var scenariet i Måkeveien på Børøya tirsdag formiddag.

Idar Ovesen

Katastrofeøvelsen er et samarbeid mellom kommunene, politi, brann og Nordlandssykehuset Vesterålen.

17 elever fra helse og sosial var sminket og briefet til øvelsen, som er den tredje de er med på bare dette året.

– Det er også noe de har lyst til, og som også er veldig nyttig, sier lærer Vibeke Martinsen, som står stand by og følger dramaet i Måkeveien.

Mye action

Det er ambulanser med blålys, politibiler, brannmannskap … ja det er mange involvert i det som skjer.

– 60-70 personer, og i tillegg kommer de ansatte på sykehuset, forteller spill-leder Pål Ringstad til Bladet Vesterålen.

Rigget til

Ringstad, som jobber i Hadsel Brann & Redning, forteller at etaten har rigget til med bilvrak tirsdag morgen. Måkeveien ville dermed være stengt ved øvelsesstedet fram til utpå ettermiddagen, da veien igjen skulle være ryddet og åpen for ferdsel.

– Samvirke er viktig, påpeker Ringstad, som forteller at det er et godt samarbeid mellom brann, politi og ambulanse. Likefullt er det viktig å øve, og fastholde gode rutiner. Og kanskje gjøre noen grep om ikke alt går «like smurt».

Når vi er på «ulykkesstedet» jobbes det iherdig med hurtigfrigjøring fra bilen som ligger på høykant. Det er absolutt et realistisk scenario om ulykka skulle være «på ordentlig».

– Øvelsen har så langt gått fint, sier Pål Ringstad.

annonse