annonse

Alge-gjennomgang til høsten

Laksedød
Offer: Død laks i merdene til Mortenlaks. (Foto: Håvard S. Mækelæ)

VESTERÅLEN/NORDLAND: Fiskeridirektoratet vil i løpet av høsten ta en gjennomgang av vårens algeoppblomstring. Det forteller Håvard Dekkerhus, seksjonssjef for forvaltning i region Nordland.

  • Håvard Mækelæ

– Da vil vi se på en oppsummering av situasjonen, og hva som skal skje fremover, sier han.

En stor oppblomstring av algen Chrysochromulina førte til massiv fiskedød i Nordland og Troms i mai og juni i år. I den siste oppsummeringen fra Fiskeridirektoratet er det beregnet at omtrent 13.000 tonn fisk døde, eller rundt 7,5 millioner oppdrettslaks. Grovt anslått tilsvarer det verdier for 800 millioner kroner.

Blant de rammede bedriftene finner vi Mortenlaks i Lødingen Vestbygd, Nordlaks som har anlegg i Tysfjord og slakteri på Børøya, og Ellingsen Seafood som har anlegg i nærheten av Lødingen.

Oppdrettsbedrifter har fått midlertidig tillatelse til å ha flere fisk i merdene enn de vanligvis har lov til, for å kunne bygge opp oppdrettsbestanden igjen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse