annonse

Andenes har heng på tetlagene etter ny storseier

Storseier
Storseier: AIL vant 4-1 mot Landsås lørdag. Kaptein Mats Skatvedt Oftedal dominerte og scoret to mål før han ble byttet ut med skade i andre omgang. (Foto: Fredrik Sørensen)

ANDØY: Andenes IL (AIL) fortsetter å plukke poeng i 4. divisjon. Det ble ny storseier for de blåkledde lørdag – og nå har andværingene allerede plukket flere poeng enn de gjorde i hele fjor.

Fredrik Sørensen

AIL har hatt en solid start på årets sesong i 4. divisjon. Lørdag kom Landsås på besøk til Andenes – og laget fra Harstad pleier som oftest å være ei hard nøtt for andværingene. I fjor tapte AIL begge oppgjørene mot Landsås.

Tidlig kalddusj

Men det er stor framgang å spore i AILs mannskap sammenliknet med fjorårssesongen. I lørdagens heimekamp fikk de blåkledde den verst tenkelige starten, da Landsås-kaptein Ole Kristian Frikstad sørget for 0-1 etter seks minutter.

I fjor slet AIL voldsomt med å komme til hektene når de først fikk scoring imot. Det har ikke vært tendensen i år. Lørdag reiste heimelaget seg mesterlig igjen etter den tidlige smellen – og utlikninga til 1-1 kom bare to minutter etter Landsås hadde tatt ledelsen. Håvard Leivestad slo ei perfekt pasning i bakrom, og unggutten Noa Henriksen Stave parkerte hele Landsås-forsvaret før han satte ballen i mål.

Samme Stave var heldig som slapp unna med gult kort etter ei grisetakling på Landsås-kaptein Frikstad noen minutter senere.

Tok kommando

Etter utlikninga tok AIL mer og mer kommando. Etter 34 minutter gikk også AIL opp i 2-1, etter en pussig situasjon.

AIL ble avblåst for offside, og Landsås fikk dermed frispark. En av bortelagets forsvarsspillere sentret til egen keeper, som på mystisk vis klarte å sende ballen rett i beina til AIL-kaptein Mats Skatvedt Oftedal. Oftedal kunne enkelt trille ballen rett i det tomme Landsås-målet.

Fem minutter senere sørget Oftedal for 3-1 til AIL, etter et godt plassert skudd fra om lag 20 meter. Landsås-målvakt Chris Andersen burde nok avverget scoringen, men det kunne se ut til at han ikke så utgangen på skuddet.

Allerede bedre enn i fjor

AIL dominerte også andreomgangen, og det var fortjent da Daniel Skjerdal Heggelund fikk æren av å fastsette sluttresultatet til 4-1 etter 70 minutter.

Landsås framsto tannløse i denne kampen, og det har også sin naturlige forklaring: Gjestene manglet nemlig svært mange spillere som vanligvis kjemper om en plass i startelleveren.

AIL leverte på sin side en ny, solid kamp. De blåkledde klatret med lørdagens seier opp på sjetteplass på tabellen, med elleve poeng. Det er like mange som Grovfjord på femteplass har. Opp til serieleder Morild er det kun fire poeng nå.

For øvrig har AIL etter sju seriekamper allerede tatt ett poeng mer enn de gjorde i hele fjor.

– Herlig

Veteran Per Kristian Spjelkavik Elvan var en fornøyd mann etter kampen.

– Vi vinner fortjent i dag, sier han til Bladet Vesterålen.

– Dere har allerede tatt flere poeng enn i hele fjor?

– Ja, vi har det. Vi har lært mye fra i fjor, og vi har trent veldig godt. Og så legger vi gode kamp-planer som vi følger opp, sier Elvan.

Han har vært en viktig brikke for AIL i mange år.

– Det er utrolig artig å være en del av dette laget. Det er herlig å ha flyten, og se at alle drar i samme retning. Det er godt å være AIL-spiller, smiler Elvan.

Han tar ikke av, selv om AIL har heng på topplagene, og slo serieleder Morild borte for to uker siden.

– Målet er fortsatt å holde oss i divisjonen. Så skal vi gjøre vårt beste for å plukke så mange poeng som mulig utover det, sier Elvan.

To skader

På en ellers god dag for AIL fikk heimelaget skader på to nøkkelspillere. Både kaptein Oftedal og midtbaneterrier Kristian Mikal Spjelkavik måtte byttes ut etter smeller.

Dommer i lørdagens kamp var for øvrig Ole Ragnar Jansen Knutsen fra Beisfjord. Linjedommere var Bjørn-Roger Steen fra Andøygutten og Ali Boarfa Halmas fra Melbo.

Her er tabellen i 4. divisjon (ekstern lenke).

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse