annonse

Ap kan gå sammen med Frp og H om olje i Vesterålen

Kan samarbeide med de blå
Kan samarbeide med de blå: Jonas Gahr Støre holder muligheten åpen for oljesamarbeid med regjeringa i Vesterålen, Lofoten og Senja. (Foto: Tor Johannes Jensen)

Ap-leder Jonas Gahr Støre åpner for at partiet kan samarbeide med regjeringa for å konsekvensutrede oljevirksomhet i deler av Lofoten, Vesterålen og Senja.

Tor Johannes Jensen

I vår vedtok landsmøtet i Arbeiderpartiet at det vil konsekvensutrede oljevirksomhet i deler av Lofoten, Vesterålen og Senja. Det gjelder områdene sør for Lofoten, kjent som Nordland VI. Resten av området vil man fortsatt vente med.

Dermed kan partiet danne flertall for oljeåpning her, sammen med Høyre og Frp. Det var samarbeidsavtalen mellom KrF, Venstre og de to regjeringspartiene som hindret at det skjedde i forrige periode. Nå er det usikkert om det blir en ny samarbeidsavtale denne stortingsperioden.

Tirsdag sa Ap-leder Jonas Gahr Støre at han ser muligheter for å utnytte den nye situasjonen i Stortinget, ifølge NTB. Det gjelder også konsekvensutredning.

– Jeg deler ikke ut enkeltsaker nå, men dette er en av flere saker jeg skal jobbe for når jeg kommer tilbake til Stortinget, sa han, ifølge NRK.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.annonse

annonse

annonse