annonse

Arbeiderpartiet: – Ikke tillitvekkende av forsvarsministeren

Overrasket
Overrasket: – Forsvarsministeren må være i stand til å forklare hvorfor det er riktig å legge ned Andøya flystasjon, ett år etter vedtaket, mener Erik Sivertsen (Ap). (Foto: Innsendt)

ANDØY: Arbeiderpartiet reagerer på at forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) ikke vil svare på konkrete spørsmål om nedleggelse av Andøya flystasjon og oppbygging av MPA-base på Evenes.

Fredrik Sørensen

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen brukte et kvarter på pressen da han besøkte Andøya i forrige uke. Men statsråden ville ikke svare på spørsmål omkring nedleggelsen av Andøya og flyttingen av basen for de maritime overvåkingsflyene (MPA) til Evenes.

Les også: – Jeg svarer ikke på spørsmål om Evenes

Derfor ba Bladet Vesterålen per e-post om svar på 11 konkrete spørsmål noen dager senere. Men heller ikke disse ville Bakke-Jensen svare på.

– Jeg registrerer at det er mange spørsmål knyttet til Evenes. Regjeringen har iverksatt en konseptutvalgsutredning som nettopp tar for seg de mange detaljer knyttet til Evenes som ny base. Utredningen er snart ferdigstilt, og skal gjennomgå ekstern kvalitetssikring på vanlig måte. Regjeringen vil orientere Stortinget om dette på egnet måte i løpet av våren, skrev Bakke-Jensen i sitt svar.

Les også: Disse spørsmålene svarer ikke forsvarsministeren på

– Ikke tillitvekkende

I Arbeiderpartiet reagerer man på at forsvarsministeren ikke vil svare på konkrete spørsmål fra Bladet Vesterålen.

– Dette styrker ikke tilliten. Det er åpenbart at ministeren ikke har forstått alvoret i at det stilles så mange spørsmål ved beslutningsgrunnlaget, når han velger å ikke svare på disse spørsmålene fra Bladet Vesterålen, sier stortingsrepresentant og medlem av Utenriks- og forsvarskomitéen, Eirik Sivertsen.

– Forsvarsministeren må være i stand til å forklare hvorfor det er riktig å legge ned Andøya flystasjon, ett år etter vedtaket, mener Ap-politikeren.

Han viser til at spørsmålene Bladet Vesterålen har stilt selvfølgelig er vurdert.

– Da må det være mulig å gi svar i offentligheten. Her etterlater forsvarsministeren et inntrykk av at han vil holde ting skjult, og det styrker som sagt ikke tilliten, sier Sivertsen.

Høring

Det ble onsdag klart at det blir høring i Andøya-saken på Stortinget tirsdag 16. januar.

Les også: Dato for Andøya-høring satt

– Vil Ap være opptatt av mer enn tallgrunnlaget i høringa?

– Vi har jo fremmet representantforslag som går på dette med tallgrunnlaget. Men jeg oppfordrer alle som mener de har relevante opplysninger til å melde seg på høringa. Det er viktig at vi får spørsmål og påstander på bordet, slik at vi kan få ordentlig grep om denne saken. Høringa blir i så måte viktig for å lande denne saken – den ene eller andre veien, avslutter Sivertsen.

Les også: – Vi har på ingen måte gitt oppannonse

annonse

annonse