Finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap). Foto: Esben Johansen

Bøndene får ikke mer penger

Norske bønder aksjonerer landet over i protest mot det de mener er et elendig tilbud fra staten. Tirsdag gikk finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) langt i å hevde at bøndene ikke får mer penger.
Publisert 15.05.2012 kl 11:25 Oppdatert 15.05.2012 kl 14:03

Tips en venn på e-post:

– Regjeringens forslag til Stortinget vil bygge på tilbudet som ble lagt fram for noen dager siden. Forhandlingsinstituttet er viktig, men det er praksis at forslaget fra regjeringen er uendret, sa Johnsen da han la fram revidert nasjonalbudsjett tirsdag.

Bøndene brøt forhandlingene med staten i helgen. Det betyr at saken skal behandles i Stortinget 12. juni.

Johnsen mener tilbudet til bøndene var godt nok og påpeker at det hadde høyere inntektsvekst enn glidningen for frontfaget.

– Dersom vi ser på frontfaget: Hvis de får en glidning som i gjennomsnittet for 2009 og 2010, vil de ha en inntektsvekst på 3,75 prosent før lokale forhandlinger. Tilbudet som bondeorganisasjonene fikk fra staten var en vekst i inntekten på 4,5 prosent, sa finansministeren. (©NTB)

På forsiden nå


Minnetavle rasert i Lødingen

LØDINGEN: – Det       opprører meg sterkt at noen kan finne på å rasere et minnesmerke etter avdøde personer. Det slår Tor Eirik Andersen i Lødingen ettertrykkelig fast.

– Hadsel Arbeiderpartis eldrebløff

MENINGER: Hadsel Arbeiderparti står bak tidenes eldrebløff, mener gruppelederne i posisjonspartiene i kommunen.

Hjertestans ved pågripelse

NYHETER: En mann fikk hjertestans under en pågripelse i Lofoten - mannens tilstand er fortsatt uavklart.