Bøndene får ikke mer penger

Norske bønder aksjonerer landet over i protest mot det de mener er et elendig tilbud fra staten. Tirsdag gikk finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) langt i å hevde at bøndene ikke får mer penger.

Publisert 15.05.2012 kl 13:25 Oppdatert 15.05.2012 kl 14:03

Tips en venn på e-post:


...
Finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap). Foto: Esben Johansen

– Regjeringens forslag til Stortinget vil bygge på tilbudet som ble lagt fram for noen dager siden. Forhandlingsinstituttet er viktig, men det er praksis at forslaget fra regjeringen er uendret, sa Johnsen da han la fram revidert nasjonalbudsjett tirsdag.

Bøndene brøt forhandlingene med staten i helgen. Det betyr at saken skal behandles i Stortinget 12. juni.

Johnsen mener tilbudet til bøndene var godt nok og påpeker at det hadde høyere inntektsvekst enn glidningen for frontfaget.

– Dersom vi ser på frontfaget: Hvis de får en glidning som i gjennomsnittet for 2009 og 2010, vil de ha en inntektsvekst på 3,75 prosent før lokale forhandlinger. Tilbudet som bondeorganisasjonene fikk fra staten var en vekst i inntekten på 4,5 prosent, sa finansministeren. (©NTB)

På forsiden nå


IDRETTSPRISEN 2014

...

Sugen på flere landskamper

SPORT: – Å lykkes er det artigste som finnes, sier Susann Jægtnes Bech (18), som har fast spill på seniorlandslaget i volleyball som mål.

...

Raset ved Bleikstunnelen:

Anitha utfordrer fylkesråden

Fikk bot etter utforkjøring

ØKSNES: Passasjer og bil ble skadet, og bilføreren mistet lappen og er nå bøtelagt etter trafikkuhellet på Frøskelandsfjellet i oktober i år.

...

Julebord, sa du?

SORTLAND: Ja, slår du til får du nok et uforglemmelig et med denne gjengen i Kulturfabrikken.