annonse

Atle fikk æresprisen

Prisvinner
Prisvinner: Atle Borgeteien (t.v.) fikk Willy Oftedals Ærespris på Rock Mot Rus fredag. (Foto: Rock Mot Rus)

ANDØY: Willy Oftedals Ærespris ble delt ut sent fredag kveld.

Fredrik Sørensen

I år gikk prisen til Atle Borgeteien.

– Vi har fått inn mange gode forslag også i år, og det blir en vanskelig jobb for Rock Mot Rus-styret å avgjøre hvem som skal få prisen, sa festivalsjef Kristin Krey før valget ble tatt, ifølge Rock Mot Rus sin egen nettside.

Willy Oftedals Ærespris er nasjonal, og det kom ifølge arrangørene inn nominasjoner fra hele landet. Oftedal døde for ni år siden, 53 år gammel.

Om årets vinner av Willy-prisen skriver Rock Mot Rus følgende:

– Atle er styrer for Stovner Rockefabrikk i Oslo. Som leder for Stovner Rockefabrikk har Atle vært delaktig og ansvarlig i arbeidet for barn og unge i Oslo, gjennom prosjekter som hiphop 101, GRUS, Leven, UKM Stovner og Rockefabrikken som åpent musikkhus for barn og unge i hele Oslo. Disse prosjektene har alle hatt forskjellige fokusområder og formål, men det gjennomgående fokuset er forebyggende ungdomsarbeid innenfor musikk og kultur, går det fram.

Videre: 

– I en periode hvor Stovner og Groruddalen har endra seg mye, har Atle gjennom 10 år hatt oversikt og strategisk evne til å imøtekomme endringene i brukergruppen og ungdomskulturen.  Atle holder seg litt i bakgrunnen, men de som har hatt gleden av å jobbe med han, har sett utrolig mange ungdom ha glede av hans engasjement og arbeid innen ungdomsarbeid og kultur. Atle er også generelt bra på framsnakk av ungdom, og å gi alle som ønsker å prøve seg på musikk, lyd, lys, konsertarrangering osv en sjanse.

– Han er av typen som kan navnet på de fleste, om ikke alle, brukerne av huset, og tar seg tid til å snakke med alle som er innom oftere enn han egentlig har tid til. Atle tar ungdomskultur på alvor.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse