annonse

Avlyser jubileumsfeiring ved flystasjonen: – Må prioritere oppdragene

Avlyser
Avlyser: Det er ei krevende tid ved Andøya flystasjon. Nå må Åpen dag som skulle arrangeres 24. august avlyses. (Foto: Fredrik Sørensen)

ANDØY: Lørdag 24. august skulle Luftforsvarets 75-årsdag og Orion-flyenes 50-årsdag feires på Andøya flystasjon. Nå er arrangementet avlyst.

Fredrik Sørensen

Det opplyser Luftforsvaret i et innlegg på Facebook.

Det var planlagt at Luftforsvarets 75-årsdag og 50 år med Orion-flyene på Andøya skulle feires med åpen dag. Lokalbefolkning og øvrig publikum var invitert til å ta del i feiringa.

På Facebook melder Luftforsvaret at 133 Luftving ved Andøya flystasjon dessverre må kansellere det planlagte arrangementet ved flystasjonen lørdag 24. august.

– Personellet ved avdelingen har over lengre tid jobbet svært hardt med å løse sine oppdrag. Nå står vi i en situasjon der vi må prioritere å fortsette å løse vårt primære oppdrag, opplyser Luftforsvaret.

– Vi beklager at situasjonen har blitt som den har blitt, og syns det er svært synd at vi ikke får markert Luftforsvarets 75-årsdag og P-3 Orions 50 år på Andøya sammen med lokalbefolkningen og øvrig publikum. Vi vil på et senere tidspunkt planlegge med et nytt arrangement for publikum. Følg med på Luftforsvarets Facebook-side for mer informasjon om dette, går det fram.

Det har som Bladet Vesterålen tidligere har omtalt vært ei svært krevende tid ved Andøya flystasjon etter vedtaket om å flytte hovedbasen for maritime patruljefly til Evenes. Det skal skje når de nye patruljeflyene, P-8A Poseidon, ankommer Norge. Det første flyet skal etter planen komme i 2022, og alle fem skal være på plass i 2023.

Svært mange ansatte har forlatt flystasjonen på Andenes etter vedtaket – noe som har skapt utfordringer for den operative drifta.

Den sikkerhetspolitiske situasjonen i nordområdene har også endret seg til det verre den seneste tiden, og tre amerikanske P-8-fly er for tiden plassert på Andøya for å bistå det norske MPA-miljøet.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse