annonse

BBC i vintereventyr

BBCNett1.jpg
Vicki Boyles og Nat Sharman (bakre rekke t.h.) fra BBC på plass hos familien Nation på Bømark. (Foto: Idar Ovesen)
BBCNett3.jpg
Chris Nation med yngstebarnet Caspian (3). (Foto: Idar Ovesen)
BBCNett2.jpg
Vintermotiv i massevis å filme for BBC i Gullesfjord. (Foto: Idar Ovesen)

KVÆFJORD: BBC er på plass i Gullesfjord og skal filme hele uka. I sentrum står en engelsk familie, betatt av nordlyset.

Idar Ovesen

– Vi leste om dem i The Guardian.

Suzy Boyles kom  kvelden i forveien. I dag ligger Gullesfjord badet i sol, og utsikten er amazing fra stuevinduet på Bømark.

Boyles, ansatt i BBC i London, er kommet til Vesterålen og Kvæfjord som assisterende produsent for programmet som skal lages. Sammen med seg har hun Nat Sharman, produsent for«Four seasons of nature».

Senere på mandagen var kamerafolkene ventet til vintereventyret.

Jo, i The Guardian sto det altså en artikkel om firebarnsfamilien Nation som hadde funnet vinterparadiset i Gullesfjord, og som Bladet Vesterålen har omtalt tidligere.

Headhuntet

– Ja, BBC headhuntet oss, smiler Chris Nation, web designer fra Sør-England, som sammen med kona Vicki og de fire barna med de maleriske navnene Aurora (11), Oceanna (9), Lyrica (4) og Caspian (3) har tilbragt store deler av sisteåret på Bømark, der de har leid hus.

– Nå har vi planer om å kjøpe det, om det går i orden, forteller paret, som først og fremst er betatt av nordlyset og naturen.

Farger

Farger er temaet for ett av de fire programmene som BBC lager, og som etter planen skal sendes i England neste vår. Og det er i dette programmet familien Nation kan vente seg seks-syv minutt verdifull eksponering, foran millioner av TV-tittere i Storbrittania. Kanskje også i USA, for BBC samarbeider med amerikanske PPS om serien.

Verdens skjønnhet

– Serien handler om verdens skjønnhet, og professoer Brian Cox, kjent i Storbrittania, er programleder, forteller Boyles, som synes det hele er spennende. Det er en helt ny serie som lages.

Tar turister nord

Familien Nation har for øvrig begynt å trekke turister fra England til Vesterålen og Kvæfjord, og det utten å annonsere. De har allerede hatt et titalls engelskmenn på besøk, og vist dem nordlyset, og tatt dem med rundt i distriktet.

– Responsen fra dem har vært overveldende. Akkurat som da vi kom hit første gang og fikk se dette området, som vi synes er det fineste i Nord-Norge, sier Vicki og Chris.

Amazed ser sannelig Suzy og Nat også ut.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse