annonse

– Bekymret for tilbudet til barn og unge

Blåbyhallen.jpg
(Foto: Alexander Benjaminsen)

  • Pressemelding

Sortland IL reagerer på at rådmannens i sitt forslag til budsjett og økonomiplan for 2019-2022 ikke har tatt høyde for å bevilge tilskudd til trening for barn og unge under 16 år.

I 2018 ble det bevilget støtte på 1,2 millioner kroner i tilskudd for leie av hall for idrettslag. Dette for å kunne bidra til å senke kostnadene til idrett for barn og unge. Dette har ikke rådmannen foreslått å videreføre i perioden 2019-2022.

– Dette gjør at styret i Sortland idrettslag er bekymret for barn og unge sitt tilbud fra 2019. Sortland IL bruker allerede millionbeløp på leie av Blåbyhallen til trening, turneringer og kamper, noe som er en vesentlig andel av inntekten. Skal vi i 2019 bli belastet med yttligere halv million for treningene til barn og unge, vil dette i verste tilfelle kunne medføre at treningsavgiftene må reguleres opp, og at antallet treningstimer i Blåbyhallen reduseres, sier Tom-Erik Fuglevik, nestleder og økonomiansvarlig i Sortland IL.

– Dette er underlig, når vi ser det i sammenheng med at det nå skal legges nytt kunstgressdekke i Blåbyhallen.

– Vi håper at politikerne i Sortland kommune ser viktigheten ved dette tilskuddet og vil bevilge tilskudd til dette, sier Fuglevik.

annonse