annonse

Bestilte drap i forbindelse med narkotika-sak

Politiet ga beskjed til personen som er truet.
Politiet ga beskjed til personen som er truet. : (Foto: Illustrasjon)

Etter det NRK erfarer har politiet nylig gjort sitt største enkeltbeslag av narkotika noensinne i Lofoten og Vesterålen. I forbindelse med etterforskningen er det også avdekket bestilling av et drap.

Hilde Jørgensen

Etter det NRK erfarer, skal det være snakk om mer enn 20 kilo amfetamin som tilsvarer nesten åtti tusen brukerdoser.

Det var like før jul at politiet beslagla rundt 14 kilo amfetamin som ble oppbevart i Vågan kommune, og rundt 8 kilo som var lagret i Sortland kommune.

– Politiet setter disse to beslagene i sammenheng, og etterforsker dette som en sak hvor de mener det er en av hovedleverandørene av stoff nå er stoppet, sier kilder NRK har vært i kontakt med.

En av de antatte hovedmennene ble varetektsfengslet like før nyttår, og det samme ble en annen person som står som disponent på eiendommen der beslaget ble gjort i Vågan.

Nylig innstilte politiet på tiltale mot sju menn i forbindelse med beslag av 66 kilo amfetamin i Tromsø. Gjennom disse to avsløringene har politiet satt stopp for omfattende spredning av narkotika i nord.

– Noen vil drepe deg

Narkotikasaken har også forgreininger til andre saker som politiet har fått kjennskap til gjennom avlytting av telefoner og sms-kommunikasjon.

I forbindelse med opprullingen av den store amfetaminsaken fikk politiet innsyn i en bestilling av et drap på en mann fra Vågan.

Mannen fra Vågan fikk telefon fra politiet med en krystallklar beskjed: Ikke reis noen steder med det første, noen vil drepe deg.

Vågan-mannen holdt seg i ro hjemme, etter at en politietterforsker ved Svolvær politistasjon ringte like før nyttår.

2. januar ble det levert anmeldelse til politiet.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse