annonse

Bilferge med 168 om bord fikk motorstopp midt mellom Bodø og Lofoten

Redningsskøyter, brannfartøy, ei annen bilferge og forskningsskip samler seg rundt havaristen.

Håvard Skogly Mækelæ

Bilferga MF Landegode har fått full motorstans, melder NRK.

Ferga går mellom Bodø, Værøy, Røst og Moskenes. Den var på vei mellom Lofoten og Bodø da den fikk stans, ifølge statskanalen.

Redningsskøytene Odd Fellow III og Det Norske Veritas er på vei ut. Planen er at de skal slepe ferga inn til Bodø, om den ikke får i gang motorene igjen.

Det er 155 passasjerer om bord, og et mannskap på 13.

Det skal være noe varmeutvikling og damp i motorrommet, men ikke brann. Hovedredningssentralen melder til NRK at brannvesenet bare er til stede i tilfelle det oppstår noe.

Det samme gjelder bilferga og forskningsfartøyet som er på tur ut. De vil være tilgjengelige om det blir behov for evakuering.

– Det er for dypt til å ankre og de ligger godt unna land. Det er nok litt ubehagelig for passasjerene, for det er litt tung sjø, men det er ingen fare, sier administrerende direktør Torkild Torkildsen i Torghatten Nord til statskanalen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse