annonse

Ble hentet heim som superreserve – spilte en praktkamp

Veteran
Veteran: Til daglig spiller han oldboys-fotball i Trondheim. Onsdag var målvakt André Michaelsen banens beste da AIL klarte uavgjort heime mot Sortland. (Foto: Fredrik Sørensen)

ANDØY: Sortland skapte flere store sjanser i bortekampen mot Andenes (AIL) onsdag kveld. Men en målvakt som dominerte på 90-tallet var heime for å vise at han fortsatt er en levende vegg.

Fredrik Sørensen

Det var kaldt og vått på Andenes stadion onsdag kveld, men både AIL og Sortland gjorde sitt for å varme tilskuerne som var møtt fram.

Begge lagene kjemper i toppen i 4. divisjon, og kun tre poeng skilte lagene før kampen.

Etter kampen er avstanden den samme. Sortland dominerte første omgang, og AIL den andre. Da dommer Reinulf Svendsen fra Bjerkvik blåste av kampen sto det også – fortjent nok – uavgjort. Nærmer bestemt 2-2.

Sortland åpnet best

I første omgang hadde Sortland medvind. Også bokstavelig. Gjestene var klart best de første 45 minuttene, og ledet fortjent 0-1 etter scoring av Jonas Aloyseous etter seks minutter.

Sortland skapte flere store sjanser, og burde ledet mer etter halvspilt kamp, men heimelagets målvakt ville det annerledes.

Mange andværinger husker kanskje André Michaelsen, som storspilte som målvakt for de blå og gule på 90-tallet – og også i perioder etter 2000, da han ble hentet heim for å forsterke AIL. Han fyller for øvrig 44 år i neste måned.

Ettersom AILs faste målvakt Anders Eikå Bergill måtte stå over onsdagens kamp som følge av karantene, sørget et spleiselag for at Michaelsen ble hentet heim fra Trondheim for å spille mot Sortland. I Trondheim spiller Michaelsen kun oldboys-fotball.

Michaelsen hadde flere feberredninger i første omgang, og holdt AIL inne i kampen på egenhånd. Han holdt – som i sine glansdager – også praten i gang for heimelaget, og dirigerte både forsvarsrekka og de offensive lagdelene til heimelaget i kjent stil.

AIL-dominans

Etter fullstendig Sortland-dominans i første omgang, kom et heltent AIL ut til andre omgang.

AIL skapte flere store sjanser, og det var fortjent da Kristian Mikal Spjelkavik utlignet til 1-1 etter 62 minutter.

AIL så ut til å ha kontroll etter scoringa, men Sortland var farlige på kontringer. Men så var det heimvendte André Michaelsen, da. Han stoppet det meste.

Etter 74 minutter måtte han derimot plukke ballen ut av målet igjen. Og igjen etter et angrep som ble avsluttet av Jonas Aloyseous, til 1-2 for Sortland. Mot spillets gang.

Men AIL ga ikke opp, og etter 77 minutter utlignet Mats Oftedal til 2-2 på frispark.

Spillet bølget fram og tilbake i sluttminuttene, og AIL var nærmest seier.

Kampen sett under ett var uavgjort et greit resultat, som begge lag bør kunne si seg fornøyde med.

Tabellen og øvrige resultater i 4. divisjon finner du her. (Ekstern lenke).

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse