annonse

Bygger tunnel mellom Andenes og Bleik

170803 fs1rasveienA.JPG
Tunnel: Nordland fylkeskommune vil bygge 1,1 kilometer tunnel og legge om nesten en halv kilometer vei for å få bukt med skredproblemene. (Foto: Fredrik Sørensen)

Rasveien blir løst med tunnel.

Tor Johannes Jensen

Veien mellom Bleik og Andenes er svært utsatt for ras, og de siste årene har det skjedd flere steinskred og steinsprang som har ført til stengt vei i perioder – til tross for at Vegvesenet har forsøkt flere tiltak for skredsikring.

Nå foreslår fylkesrådet kort prosess for rasstrekninga på fylkesvei 976: I framlegget til økonomiplan ligger det 1,1 kilometer tunnel på den skredutsatte strekninga.

Dessuten vil man legge 480 meter ny vei i tillegg. Det skal koste 263 millioner kroner, og de første pengene skal komme i 2019, ifølge fylkesrådets forslag til økonomiplan.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.annonse

annonse

annonse