annonse

Den russiske lastebåten har langt på vei fått rettet lasta

DSC_9078.JPG
MV Strilborg og Mekhanik Fomin i Hadselfjorden. (Foto: Bjorn Eide)
DSC_9108.JPG
Mekhanik Fomin med kraftig slagside inn Hadselfjorden (Foto: Bjorn Eide)
IMG_0542(636254286901449429)_Cropped.jpg
IMG_0542(636254286901449429)_Cropped.jpg (Foto: )
IMG_0565(636254286814207938)Cr.jpg
MV Mekhanik Fomin. (Foto: Kystvakta KV Senja)

Mareno Leonhardsen

Det russiske lasteskipet Mekhanik Fomin er betydelig rettet opp, ved kai på Sortland lørdag og søndag. Som Bladet Vesterålen rapporterte lørdag, hadde russeren fått betydelig slagside i uvær på kysten lørdag morgen.

Kystvaktskipet KV Senja og Kystverkets slepebåt MV Strilborg fulgte det russiske lasteskipet Mekhanik Fomin inn Hadselfjorden, etter at russeren hadde fått betydelig slagside i uvær på kysten.

Kraftig slagside

Skipet skal ha vært på sør fra Arkangelsk til Inverness i Skottland med trelast i fire meter høye bølger og kraftig vind, da lasta forskjøv seg tidlig lørdag morgen. Skipet var anslått å ha mellom 30 og 40 graders slagside, noe som ifølge Hovedredningssentralen er sett på som ganske mye, men ikke faretruende.

Til kai

Mekhanik Fomin har ei besetning på 13, opplyser Hovedredningssentralen til Bladet Vesterålen.

Skipet ble lagt til kai på Sortland for å stabilisere fartøyet og rette på lasta. Av denne grunn fikk Mekhanik Fomin los om bord, og gikk for egen maskin inn Hadselfjorden og Sortlandsundet.

Mistet trelast

Bladet Vesterålen får opplyst at skipet har mistet to pakker trelast på havet i området nord av Vestvågøy – sørvest av Bø, hver pakke på omlag 5 kubikk, forteller vakthavende losoldermann Geir Eikeland til Bladet Vesterålen. Det er sendt ut navigasjonsvarsel for disse, av hensyn til risiko for båttrafikken i området.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.annonse

annonse

annonse