annonse

– Det føles litt som at et kjærlighetsforhold tar slutt

Trekker seg
Trekker seg: Tore Christiansen er 2. nestleder i Nordland KrF og kommunestyrerepresentant i Øksnes. (Foto: Trond K. Johansen (arkiv))

ØKSNES: Tore Christiansen melder seg ut av KrF etter 30 års tjeneste partiet.

Idar Ovesen

– Ja, Jeg har bestemt meg. Jeg kommer til å trekke meg, bekrefter Tore Christiansen overfor Bladet Vesterålen.

– Jeg skal ha et telefonmøte med fylkesstyret nå klokka halv elleve for å meddele dette, og da blir det offentlig, sier Christiansen, som er andre nestleder for Nordland KrF, og kommunestyrerepresentant for Øksnes KrF.

Til grunn for Christiansens avgjørelse er at han mener partiet har valgt feil kurs ved å gå inn i regjeringssamarbeid med Høyre, Frp og Venstre.

Landsmøte-konklusjonen ligger til grunn

– I så måte er det landsmøte-konklusjonen som er grunnlaget for mi beslutning, men nå har vi på en måte fått det svart på hvitt med regjeringsplattformen, begrunner Tore Christiansen.

– Men jeg vil også si at KrF har fått gjennomslag på betydelige områder. På fiskerisida har vi i stor grad fått gjennomslag. Men samtidig vil kursen gi mindre penger til felles oppgaver og mer til folks lommebøker, og gjerne de som har velfylte lommebøker fra før.

Og den retninga ser ikke Tore Christiansen at han kan stå på stand for partiet og forsvare.

– Hadde du kommet til konklusjonen om å trekke deg uansett utfallet av regjeringsforhandlingene?

– Ja, det tror jeg nok. Det måtte i så fall ha kommet noen grunnleggende omveltninger.

Vært med på alle plan

Tore Christiansen har 30 års fartstid i KrF – på lokalt, fylkes- og nasjonalt plan. Han har vært nestleder I KrF Ungdom, vararepresentant til Stortinget for Akershus (– Jeg møtte riktignok bare to dager), rådgiver på Stortinget og han var med i programkomiteen foran det siste stortingsvalget. I dag er Christiansen 2. nestleder i fylkespartiet og medlem av Øksnes kommunestyre.

– Jeg vil trekke meg fra alle verv i partiet, og møte som uavhengig representant i kommunestyret, sier han.

– Hvilke følelser har du rundt denne beslutninga du har tatt?

– Langtfra enkelt

– Det er langtfra enkelt. Det føles vel litt som om et kjærlighetsforhold tar slutt. Jeg har jo brukt mye tid på partiet, også med frivillig arbeid.

Christiansen har fortsatt tro på partiets program og verdier.

– Men vi har havna i dårlig selskap, sier han.

– Tenker du først og fremst på Frp?

– Ja, men også Høyre har en politikk med et for stort individualistisk preg, og er for lite villig til løsninger for fellesskapet. Og Venstre er blitt så liberalistisk at avstanden er blitt stor. Men det er klart, avstanden til Frp er størst fra KrF si side.

– Finner du et annet parti, kanskje, som mer møter dine verdier nå?

– Nei, det tror jeg nok ikke. I første omgang blir jeg partiløs. Men jeg vil engasjere meg i det nasjonale nettverket rundt partileder Knut Arild Hareide. Så får en se, avslutter Tore Christiansen på sin siste dag som KrF-politiker.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse