annonse

– Det ypperste vi har av Nordnorsk kunst

Hug me
Hug me: Grete Ellingsen klemmer på Regina Pedersen kunstverk «Hug me» som ble vinner juryens pris (Foto: Roger Vagle)
Kunst
Kunst: Tekstil er Marianne Moe materiale. (Foto: Roger Vagle)
kunst
kunst: Hossam Alkhatib Albuaini kunstverk av papir og blyant (Foto: Roger Vagle)

SORTLAND: Den 73. Nordnorske kunstutstillingen teller 20 utøvende kunstnere og 23 verk. «Nordnorsken» er en vandreutstilling som nå vises på Sortland.

Roger Vagle

– Vi er veldig stolte over å ha fått utstillingen tilbake til Sortland. Vi hadde deler av fjorårets utstilling her. Da delte vi utstillingen med Øksnes. I år tok vi sats og tok i mot alle verkene, forteller praktiserende leder i Sortland kunstforening Siri Tollefsen, som tok i mot publikum på åpningen lørdag.

Den 73. Nordnorske kunstutstillingen hadde tilsammen 130 søkere, med 313 verk. Av de var det 35 kunstnerne og 53 verk som juryen tok med seg til andre juryrunde. Tilslutt satt juryen igjen med 20 Nordnorske kunstnere, som fikk æren av å være med i 2019.

Av verkene som utsmykker kunstutstillingen i år finner vi alt fra blyanttegninger, skulpturer, og tekstiler.

Grete Ellingsen åpnet utstillingen og hun mente det er en stor ære at Vesterålen og Den blå byen igjen fikk æren av å ha «Nordnorsken» på besøk.

– Den Nordnorske kunstutstillingen er en arena for både unge og etablerte kunstnere. Utstillingen skaper debatt, og den har opp gjennom årene fått både ris og ros. Vi trenger kunstens utrykk og den debatt den til tider kan skape.

Så jeg oppfordrer alle til å ta innover seg det ypperste vi har av kunst i Nord-Norge, sa Ellingsen til de frammøtte.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse