annonse

– Dette ville Johan Moe vært enig i

Vinner
Vinner: Årets vinner av Johan Moe-prisen, Irene Antonsen, sammen med to jurymedlemmer og tidligere vinnere – Kai Kiil og Peer Nic Gundersen. (Foto: Tor Johannes Jensen)
Bandet
Bandet: Ståle Risjord, Odd Engh-Johansen, Asle Martinussen, Trond Ringlund og Per Gunnar Torgersen fikk fram trøkk i publikum som heiv seg med i sangene til Johan Moe, Mary Pettersen – og spesielt for i år – Terje Nilsen. (Foto: Tor Johannes Jensen)
Johan Moe-prisen

Irene Antonsen fikk Johan Moe-prisen på Melbu mandag kveld.

Tor Johannes Jensen

Den årlige Johan Moe-kvelden til minne om visedikteren fra Melbu munnet for 22. gang ut i av prisen i hans navn.

Etter at allsangen hadde ljomet gjennom et breddfult lokale, avslørte jurymedlem Kai Kiil om årets vinner at hun sto på scenen på Vesterålsfestivalen allerede som syvåring og niåring.

Etter flere mindre aktive år har hun tatt gitaren fatt igjen og bruker den på aktivitetssenteret på Stokmarknes sykehjem, til glede for de eldre.

Fjorårets prisvinner Peer Nic Gundersen, som også sitter i juryen, la til at hun minner om musikkens viktigste egenskap – å gi trøst og glede der ord ikke strekker til.

– Jeg er sikker på at Johan Moe ville sagt seg enig i det, sa han.

– Jeg er glad for å gi prisen videre til ei som bruker sine musikalske evner innenfor helse og omsorg, og som med sine evner gir mening i hverdagen til dem som er mindre rustet til å gi den mening på egenhand, slo Gundersen fast før han kalte fram Irene Antonsen.

– Jeg er veldig overrasket, veldig glad og veldig rørt, sa prisvinneren, som ikke hadde med seg gitaren, men et ferskt dikt inspirert av ei sangstund på dagsenteret.

Hun fortalte også hvor godt det har vært å ha musikken, kunsten og litteraturen etter at hun måtte forlate arbeidslivet.

– Jeg er en glad amatør og har fått brukt hobbyen min de siste årene. Og så vil jeg slå et slag for hverdagsvisa, la hun til, og takket de ansatte på dagsentret før hun kom med et publikumsfrieri fra hjertet:

– Jeg er veldig glad i Melbu og har vært her masse som unge og synes det er veldig flott å komme på alle de fine arrangementene på Sommer-Melbu. Og så er jeg kanskje litt ekstra glad i Melbu i dag, smilte hun.

Bandet
Bandet: Ståle Risjord, Odd Engh-Johansen, Asle Martinussen, Trond Ringlund og Per Gunnar Torgersen fikk fram trøkk i publikum som heiv seg med i sangene til Johan Moe, Mary Pettersen – og spesielt for i år – Terje Nilsen. Foto: Tor Johannes Jensen
annonse