annonse

Dropper miljøbonus

: MS Nordlys ved anløp i Stokmarknes. (Foto: Håvard S. Mækelæ.)

Kystruteskipene som går hurtigruteleia mellom Bergen og Kirkenes får likevel ingen ekstra bonus til å kutte utslipp i regjeringas forslag til statsbudsjett.

Mareno Leonhardsen

Dette bryter med Stortingets pålegg fra 20. desember 2017, melder Teknisk Ukeblad: Flertallet på Stortinget påla da regjeringa å tilby ei bonusordning for hvert tonn ekstra CO2 kystruteskipene kutter ut over minstekravet på 25 prosent.

I forslaget til statsbudsjett for 2020 skriver Samferdselsdepartementet at de rett og slett foreslår et «opphevingsvedtak for dette vedtaket», melder Teknisk Ukeblad.

Stortingsrepresentant Arne Nævra i transport- og kommunikasjonskomitéen er både overrasket og irritert.

– Det er det verste jeg har sett på lenge. Det er noe av det mest skuffende i budsjettforslaget, sier Nævra til TU.

Nævra bemerker at regjeringen siden desember 2017 har fått inn to nye partier som dermed har endret flertallssituasjonen i Stortinget, og er skuffet over at Krf og Venstre ofrer miljøkrav for å få sitte i regjering.

– Dette må opposisjonen slå hardt ned på, sier han.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse