annonse

E10 er nå åpen i Tjeldsund

Trafikkhinder
Trafikkhinder: Det skal være et utenlandsk vogntog som ble stående. (Foto: Jens Andre Mehammer Birkeland)
Sperret E 10 i timesvis
Sperret E 10 i timesvis: Vogntog ved Taraldsvika (Foto: Jens Andre Mehammer Birkeland)
Skjermdump
Skjermdump: Reisende fra Vesterålen med fly kunne møte en overraskelse på E10 i dag, der veien tidvis har vært stengt på grunn av et Latvisk vogntog som ble stående. (Foto: Statens Vegvesen/Statens Kartverk)

E10 er nå åpen i Tjeldsund, etter å ha vært stengt i timesvis i Taraldsvika.

  • Mareno Leonhardsen/Hilde Jørgensen

Veien skal – ifølge folk på stedet – ha blitt sperret rundt midnatt, da vogntoget ble stående med tilhengeren i motgående kjørefelt, og ikke kom seg verken framover eller bakover. 

– Fra vi fikk beskjed om oppdraget, til vi var på plass på stedet, tok det omlag en time og et kvarter, sier bergingsvognfører Håvard Hansen i Assistanse Nor.

– Vi hadde da full hyre for å få veien åpnet, slik at flybussen og annen påtrengende trafikk kunne komme forbi, og rekke sine nødvendige mål, forteller han.

Det var en semitrailer med latviske registreringsskilt, som har stått og sperret veien fra cirka midnatt søndag til ut på mandagsnatta. Ifølge personer på stedet ble ikke bilberging tilkalt før rundt klokka 02.40. 

Ifølge pressevakta hos VTS skal bremsene ha låst seg.

– Vi har vært i dialog med vegtrafkksentralen, og vi har ikke fått endelig bekreftelse på at veien er helt åpen, men den ble tidlig åpnet i ett felt. Vi fikk melding klokka 23.54 om at en semitrailer blokkerte veien i Taraldsvika i retning Lødingen. Vi kjenner ikke til årsaken til trafikkuhellet. Politipatruljen var ute på oppdrag i den tiden og hadde ikke mulighet å dra ut til stedet. Det stemmer at det tok litt tid før veien ble åpnet, opplyser politiet til Bladet Vesterålen.

Søndag kveld var E10 tidvis stengt ved Gullberget nærmere Tjeldsundbrua på grunn av vogntog som sto fast. 

Sperret E 10 i timesvis
Sperret E 10 i timesvis: Vogntog ved Taraldsvika Foto: Jens Andre Mehammer Birkeland
Skjermdump
Skjermdump: Reisende fra Vesterålen med fly kunne møte en overraskelse på E10 i dag, der veien tidvis har vært stengt på grunn av et Latvisk vogntog som ble stående. Foto: Statens Vegvesen/Statens Kartverk
Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse