annonse

En serie cruiseanløp til Sortland

: MS Aidacara. (Pressefoto) (Foto: )
Blendende landskap
Blendende landskap: Dronefoto av cruiseskipet på tur inn i Trollfjorden. (Foto: Sortland havn)
Pressebilde
Pressebilde: Turister på besøk hos Inga Sami Siida. Laila Inga i kofte. (Foto: Sortland havn)
Passasjerer om bord og på land
Passasjerer om bord og på land: Cruiseanløp (Foto: Sortland havn)

Vesterålen får besøk av en serie med cruisefartøy på mandager de neste fire ukene, forteller havnesjef Rune Monrad i Sortland. Det er fartøyene M/S Aidaaura og M/S Aidacara som vekselvis besøker oss.

Mareno Leonhardsen

Skipene har med seg totalt over fem tusen gjester til Vesterålen, og de tilbys en rekke aktiviteter i regionen. Det er i all hovedsak tyske, sveitsiske og østerikske gjester om bord på fartøyene, og det er ingen tvil om at Aida har fått øynene opp for vakre Vesterålen og alt det flotte vi har å by på. Så stor ære til både Visit Vesterålen og reiselivet i regionen som håndterer og legger til rette for storslåtte opplevelser i vakkert landskap.

Vår fantastiske natur er sentral, og lokker naturligvis mange. Det i kombinasjon med service og historiefortellingen danner grunnlaget for spektakulære Vesterålen. To hurtigbåter vil gå i skytteltrafikk for å bringe turistene inn til Trollfjorden.

Glattskurt

Den glattpolerte nordveggen av monzonitt som kneiser over gjestene er verdt turen alene. Men levendegjøring av historien om Trollfjordslaget i mars 1890 da robåt-fiskerne gikk til aksjon mot dampbåtene som forsøkte å stenge dem ute fra fisket, vel så viktig og del av vår egen kulturarv. En hendelse kanskje best illustrert i det berømte bildet «Trollfjordslaget» av Gunnar Berge.

Eidsfjorden

Det arrangeres også bussturer gjennom vakre Eidsfjorden, mange vil benytte muligheten til å ta pulsen på Nyksund og fortellingen om hvordan livet var der, andre skal oppleve Vesterålsnaturen fra hundesleder. De som er ute etter fart og spenning tar turen til Andøy og rib-safari der, og ikke minst ønsker mange å få et innblikk i samiske tradisjoner og kultur hos Inga Sami Siida. I tillegg åpner Sortland kirke som alltid, velvillig opp dørene for besøkende. Og for gjester som ikke drar på opplevelser, har Sortland mye å tilby.

I sentrum

Skipet blir liggende midt i sentrum til glede for passasjerer, mannskap, byens næringsliv og fastboende. Og som ellers oppfordrer vi både ung og gammel å både ta turen ned for å kikke, samt slå av en prat med passasjerene. Vi ønsker både gjester, mannskap og fartøy velkommen til vakre Vesterålen, sier havnesjef Rune W. Monrad i ei pressemelding.

annonse