annonse

Erlend gjorde det godt igjen i Blåbyhallen

Jublet
Jublet: Sortlandspillerne feirer utligningsmålet til Erlend Berg Farstad. I andre omgang sørger samme mann for seiersmålet. (Foto: Inger Merete Elven)

SORTLAND: Erlend Berg Farstad gjorde det godt igjen i Blåbyhallen, etter først å ha lagt til rette for Lillestrøms ledermål.

Inger Merete Elven

– Det er veldig deilig å vinne igjen, etter at vi har vært inne i en litt dårlig periode – og det mot et lag som lå tre poeng bak oss på tabellen, sier Sortlands tomålsscorer etter oppgjøret mot Lillestrøm 2 i Blåbyhallen lørdag.

Forsvarsspiller Farstad var involvert i alle tre målene i kampen. 

– Jeg misberegnet ballen da de scoret, forteller han. 

Kalddusj

Kampen var bare 16 minutter gammel da Lillestrøm tok ledelsen ved William Magnusson, etter Fartstads markeringsglipp. 

Gjestene hadde styringa og kom til de farligste sjansene den første halvtimen, før Sortland kom mer inn i kampen. 

I det 34. minutt kunne den samme Farstad utligne til 1-1. Målet kom etter at Sortland presset hardt på i forbindelse med et frispark. 

Andre omgang begynte som den første: Sortland slapp gjestene altfor lettvint til foran målet sitt. Men etter å ha spilt seg mer varm, var også vertskapet farlig frampå på flere angrep. Frank Poulsen hadde en kjempesjanse til å putte inn ballen da han plutselig var alene med målvakten.

I stedet sørget sortlandstopper Farstad for å sende laget opp i ledelsen 2-1, som en følge av at Lillestrøm-keeperen ble fintet noe ut på en corner.

Kampens siste minutter ble nervepirrende, med flere skumle hjørnespark og frispark til gjestene, men Sortland holdt unna. Kaptein Marius Jørgensen fikk helt på tampen i tillegg briljert på et brassespark, der ballen var nær ved å gå i mål. 

Uvant kost

Erlend Berg Farstad konstaterer at det ikke er hverdagskost for en forsvarsspiller stå for to mål i samme kamp. 

– Ja, det er en stund siden. Og sist jeg opplevde det var nok i lavere divisjoner enn dette, sier han.

– Du er fornøyd med egen innsats?

– Både og. Jeg er iallfall glad for å ha scoret to i dag. 

– Er dere litt ferierustne i 1. omgang?

– Ja, vi har hatt mange av spillerne borte, med skade og ferie. Men de fleste begynner nå å komme tilbake. Det er fortsatt veldig jevnt i serien, der alle lag kan slå alle, sier Farstad.

Neste kamp for Sortland blir borte mot Funnefoss/Vormsund 20. august, mens Skjetten blir neste motstander i Blåbyhallen 26. august. annonse

annonse

annonse