annonse

– Et gledelig resultat

Inne med to representanter:
Inne med to representanter: Frp får inn to representanter fra Nordland. Kjell-Børge Freiberg (t.v.) er inne, mens Dagfinn Olsen står på tredjeplass på lista, og kommer ikke inn. (Foto: Innsendt)

Kjell-Børge Freiberg er storfornøyd med det foreløpige resultatet til Fremskrittspartiet i Nordland, og mener at den gode oppslutninga i Øksnes viser at næringslivet i kommunen synes politikken til partiet fungerer godt.

  • Sverre Idar B. Lakså

Freiberg er sammen med de fleste andre av listetoppene i Nordland på valgvake i Stormen kulturhus i Bodø, og han melder om ei fantastisk stemning i Frp-leiren. På de foreløpige resultatene får partiet 16,4 prosent av stemmene, noe som er en nedgang på 2,3 prosent fra forrige stortingsvalg. Foreløpig er de inne med to representanter, Kjell-Børge Freiberg og Hanne Dyveke Søttar.

– Det er litt under forrige valgresultat, men vi har ikke vært i nærheten av et slikt resultat på de mange meningsmålingene gjennom valgkampen, så vi storkoser oss, sier Freiberg til Bladet Vesterålen.

Han håper å se at partiet bikker over 17 prosent, og er godt fornøyd med resultatene i Vesterålen.

– Vi gjør det godt i Vesterålen, ser man bort fra Andøy, men der er resultatet forventet. Ellers ser jeg at vi får over 20 prosent i Øksnes, og det synes jeg er veldig hyggelig.

Freiberg mener det gode resultatet i fiskerikommunen er forståelig.

– Jeg bare konstaterer at de mange næringslivslederne i Øksnes ser at regjeringa har levert i fiskeripolitikken, og det gir seg nå utslag i valgresultatet, sier han.

Han fryder seg også over resultatene i hjemkommunen Hadsel, der Frp får 18,5 prosent, og gjør det bedre enn Høyre, som får 13,6 prosent.

– I Hadsel ser man også at Arbeiderpartiet får seg en alvorlig smekk, sier Freiberg.

Han håper på fire nye år for den borgerlige siden.

– Det er dette vi har jobbet iherdig for gjennom hele valgkampen, så får vi bare vente på det endelige resultatet.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.annonse

annonse

annonse