annonse

Etter 20 år - viet av gudfar

Minne for livet
Minne for livet: Brudepar Geir og Annette, ordfører Sture Pedersen, brudesvenn og brudepike. (Foto: privat)
Seremonien
Seremonien: Brudepike, forlovere, ordfører, brudepar og brudesvenn. Lengst til høyre Leif Egil Barth. (Foto: Privat, innsendt)

BØ: Annette Johnsen og Geir Strand ble første brudepar ut i Bø, etter at den nye ordninga med ordførervielse kom i stand. De ble viet av Annettes gudfar Sture Pedersen.

Mareno Leonhardsen

Det var vakkert og stemningsfullt i Friluftsgalleriet på Parkvoll i Bø lørdag 7. juli, der Bø-ordføreren for første gang hadde oppgaven med å vie et par – da Annette Johnsen og Geir Strand ble smidd i hymens lenker.

– Vellykket, selv om vi nok kunne ha ønsket oss bedre temperatur, sier ei fornøyd brud i etterkant av begivenheten.

Etter 20 år

– Hvem var det sitt påfunn med bryllup?

– Det var han Geir som plutselig fant på det, og som allerede hadde avtalt med Sture før han spurte meg. Jeg syntes det var ekstra artig å bli viet av gudfar. Geir mente vel det var på tide å bli gift, etter å ha vært forlovet i 20 år, sier bruden. De to har i mange år bodd sammen et steinkast fra Friluftsgalleriet, der bryllupet sto, og sammen med barna Marte og Mathias, etter at disse kom til.

Face-time

– Var det frieri på den mest romantiske måten – ned på kne?

– Nei, han var på havet da han fridde. Vi var på face-time, sammen med barna – han følte seg nok trygg på svaret, sier Annette, som nå har Johnsen-Strand som etternavn.

Stryker-tremenning

Om ikke sola strålte hele dagen, var det pent vær og gode forhold over anledningen. Fiolinist Leif Egil Barth sørget for musikalsk følge til høytideligheten, og for de mange tilstedeværende en minneverdig opplevelse.

– Fiolinisten var noe Sture hadde ordnet. Men da uten å vite at også det var av tjukkeste slekta, forteller Annette.

– Han er min tremenning, viste det seg etter hvert.

Etterpå feiret familie og venner langt inn i sommernatta.

Seremonien
Seremonien: Brudepike, forlovere, ordfører, brudepar og brudesvenn. Lengst til høyre Leif Egil Barth. Foto: Privat, innsendt
Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse