annonse

Evenes: Sortland-eid firma oppgraderer for soldater

: Disse fra Harstadbygg Entreprenør AS og Forsvarsbygg skal jobbe med fornyelse av bygg på nye Evenes flystasjon. (Foto: )
Evenes
Evenes: Mannskapsforlegning på Evenes. (Foto: Forsvarsbygg)
: Avdelingsdirektør Marit Kristiansen i Forsvarsbygg og Martin Mathisen, daglig leder i Harstadbygg Entreprenør AS. (Foto: )

Harstadbygg Entreprenør AS skal bygge om mannskapsforlegningen på Evenes flystasjon.

Tor Johannes Jensen

Om et drøyt år kan de første soldatene på nye Evenes flystasjon flytte inn i ei fornyet mannskapsforlegning. Også kjøkken- og messebygget bygges om for romme flere spiseplasser.

– Det er viktig at vi kommer raskt i gang med disse fornyelsesprosjektene for Forsvaret på nye Evenes flystasjon. Forsvaret skal ta dette i bruk før jul til neste år. De skal starte opp med sitt viktige bidrag med å ta i bruk flystasjonen, sier utbyggingssjef for Evenes, John Ommund Syvertsen, i ei pressemelding.

Forsvarsbygg har inngått kontrakt med Harstadbygg Entreprenør AS om å fornye tre bygg, med opsjon på to ekstra bygg. Det gjelder fornyelse av ei mannskapsforlegning, kjøkken- og messebygget samt et administrasjonsbygg. I tillegg har de opsjon på å fornye to befalsforlegninger.

Verdien på kontrakten totalt med opsjonene er på ca 133 millioner kroner.

Harstadbygg Entreprenør er eid av Sortland Entreprenør Produksjon AS.

Evenes
Evenes: Mannskapsforlegning på Evenes. Foto: Forsvarsbygg

– Kontrakten med Harstadbygg Entreprenør AS viser at det lokale entreprenørmarkedet er konkurransedyktig på våre anbud. Dette er svært gledelig og vi ser frem til fortsettelsen på alle anbudene som kommer fremover for oppbyggingen av nye Evens flystasjon, sier Syvertsen.

Oppdraget omfatter fornyelse av tre bygg på nye Evenes flystasjon som omfatter mannskapsmesse i to etasjer med til sammen 2.900 kvadratmeter og en spisesal på 204 plasser, et administrasjonsbygg i tre etasjer med 1.200 kvadratmeter, og mannskapsforlegning i tre etasjer på tilsammen 2.500 kvadratmeter med blant annet 36 seksmannsrom.

Opsjonen omfatter to befalsforlegninger i to etasjer med 3.000 kvadratmeter, som omfatter totalt 48 forlegningsrom og fellesarealer.

: Avdelingsdirektør Marit Kristiansen i Forsvarsbygg og Martin Mathisen, daglig leder i Harstadbygg Entreprenør AS. Foto:
annonse