annonse

Får 500.000 i avslag etter huskjøp

rettssak00002.JPG
(illustrasjonsfoto) (Foto: Inger Merete Elven)

HADSEL: Boligkjøperne oppdaget lekkasjer i taket fire år etter boligkjøpet. Nå får de prisavslag på 511.000 kroner.

Morten Berg-Hansen

Boligen i Hadsel ble kjøpt i mars 2012. Fire år seinere ble det oppdaget vannlekkasjer i taket. Først på et av soverommene i andre etasje. Seinere også i ei loftstue.

Paret som hadde kjøpt boligen innhentet skaderapport og fikk seinere skiftet hele taket. Men kjøperne klarte ikke bli enige med motaprtens forsikringsselskap om prisavslag som følge av mangel på boligen. Ifølge Hålogaland lagmannsrett skyldtes lekkasjen mangelfull utførelse ved montering av taktekket, taklektre og klemlektre. Dette førte til lekkasjer i taktekket som i kominasjon med mangelfull lufting førte til raskere nedbrytning av undertaket og påfølgende lekkasjer.

Lagmannsretten mener saksøkerne har krav på 511.000 kroner i prisavslag, samt å få dekket sakskostnader for tingretten og lagmannsretten, totalt cirka 225.000 kroner. Ved beregning av prisavslaget er det gjort fradrag for arbeider som var knyttet til garasjetaket, og for standardheving.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.