annonse

Får ikke sterilisert utstyr på Gravdal

Sykehus
Sykehus: Operasjonsstue. Merk at bildet er fra Stokmarknes sykehus Nordlandssykehuset Vesterålen. (Illustrasjonsfoto) (Foto: Tor Johannes Jensen)

VESTVÅGØY: I åtte uker har de ansatte ved sykehuset på Gravdal i Lofoten vært nødt til å kjøre tre timer hver vei for å få sterilisert operasjonsutstyret. Og sånn kan det fortsette en stund til, for ingen vet hva som er feil med steriliseringsmaskinen, dette melder NRK Nordland.

Sverre Idar Lakså

Ved et sykehus er man avhengig av å få sterilisert operasjonsutstyret på en skikkelig måte, men ved Nordlandssykehusets avdeling i Gravdal i Lofoten har ikke maskinene som skal gjøre denne jobben fungert slik de skal på åtte uker, skriver NRK Nordland.

Hva som er problemet, er det ingen som kan si med sikkerhet.

På grunn av maskinstansen har sykehuset kun kapasitet til å gjennomføre to operasjoner om dagen, og det påvirker mange pasienter.

– Cirka 150 operasjoner har blitt utsatt en eller flere ganger, og vi har hjulpet flere pasienter over til andre behandlingssykehus. Det er en situasjon vi beklager ovenfor pasientene, sier Toldnes.

Flere har fått ekstra arbeidsoppgaver, som for eksempel å formidle utsettelser eller kjøre det usteriliserte utstyret fra sykehuset i Gravdal i Lofoten, til Hadsel i Vesterålen og tilbake igjen.

Kjøreturen tar nesten tre timer hver vei, inkludert en ferge.

Toldnes forsikrer om at problemene ikke vil gå ut over dem som trenger akutt hjelp.

– Vi jobber intenst sammen med kompetansemiljøene, eget personell og leverandøren av maskinene for å finne ut av problemet. Vi har håp om at vi har snevret inn mulighetsrommet slik at vi er oppe og går om relativt kort tid.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse