annonse

Får Kongens heder

Hedret
Hedret: Liv Helene Willumsen (Foto: Mareno Leonhardsen)

Reginedagan og Bø kommune gratulerte ved flere anledninger professor emerita Liv Helene Willumsen med hederen hun opplever, Kongens fortjenstmedalje.

Mareno Leonhardsen

Som Bladet Vesterålen tidligere har meldt, får Liv Helene Willumsen overrakt medaljen 16. august i Statsarkivet. Willumsen er professor i historie ved Universitetet i Tromsø. 

– Det er ei stor ære, og jeg kjenner meg glad og stolt. Det er enestående å bli løftet fram på denne måten, og jeg kjenner meg veldig takknemlig, sa Willumsen til UiT si nettside, da tildelinga ble kjent tidligere i sommer.

Willumsen har blant annet gjort seg bemerket for sin forskning på trolldoms- og hekseprosessene i Finnmark. Liv Helene Willumsen har også skrevet flere bøker om emnet, og var sentral i arbeidet med Steilneset minnested i Vardø.

Liv Helene Willumsen har også gjort en stor innsats i arbeidet med å hente fram igjen Bøs egen forfatter Regine Normanns litteratur.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse