annonse

Feiret kunstgresset

: Representanter for flere av idrettene fikk vise fram de nye uniformene. (Alle (Foto: Sverre Idar Lakså)
: Halvar Pettersen, Jounn Strømsnes og Barbro Sjøveian i Vesterålskraft, med den nye logoen på skjortene. (Foto: )
: Sortland Drill og Sortland Juniorkorps sørget for underholdning. (Foto: )
: Bernt Ola Nilsen hedret Kirsti Volden Andersen som en av mange frivillige i Sortland IL. (Foto: )
: Det var flere hundre som deltok på fotballfesten. (Foto: )
: Det ble også oppvisning i taekwon-do. (Foto: )
: Tobias Becks imponerte både store og små med triksinga. – Alle kan bli så god, men man må øve, sier Becks. (Foto: )

SORTLAND: Det ble skikkelig folkefest da det nye kunstgresset ble feiret i Blåbyhallen lørdag. Det ble også presentert nye drakter for Sortland IL og den nye logoen til Vesterålskraft.

Sverre Idar Lakså

Endelig er det nytt kunstgress i Blåbyhallen, og det ble behørig feiret lørdag. Med mye spennende underholdning og nylanseringer ble det fest for både store og små.

– Jeg husker godt debattene som gikk i den tida da vi skulle vedta bygging av Blåbyhallen. Det kunne like gjerne vært idag, for det var mange som mente det var mye penger å bruke på en kunstgresshall, men vi var sikre på at det var rett, sa ordfører Tove Mette Bjørkmo (Ap) da hun offisielt åpnet det nye kunstgresset, som kom på plass like oppunder jul.

Det var Vesterålskraft, Sparebanken Nord-Norge og Sortland IL som sørget for folkefest lørdag, med fotballdart, hoppeslott og kafé med skikkelige pølser fra Bø Gårdsslakteri.

I tillegg var flere andre foreninger og idrettslag med på festen. Sortland juniorkorps, Sortland Drill og Sortland Taekwon-do Klubb sørget for noe av underholdninga.

– Nå er det jo gått noen år siden hallen sto ferdig, og det var så absolutt på tide med nytt kunstgress. Det skal ikke være slik at ungene skader seg på dårlig kunstgress. Samtidig er det ikke så greit å bla opp tre millioner kroner for en kommune. Da var det svært gledelig at Sparebanken Nord-Norge valgte å gi en million kroner fra sine samfunnsmidler til nytt kunstgress, fortalte Bjørkmo.

Hun fortalte også at gleden var stor da hun fikk telefon fra Eidsfjord Sjøfarm, som også ønsket å bidramed 150.000 kroner.

– Det er også viktig at så mange som mulig får bruke hallen, og derfor er det brei enighet om at vi må videreføre gratis halleie, sa ordføreren.

Takket de frivillige

Banksjef i Sparebanken Nord-Norge Vesterålen, Bernt Ola Nilsen la ikke skjul på at det er artig å være kommet hit at gresset er på plass.

– De som virkelig fortjener ros er alle de frivillige i de forskjellige idrettslagene. De står utrettelig på for å lage gode opplevelser for de unge, sa Nilsen.

Han viste deretter en ny film viet en av ildsjelene i Sortland IL, Kirsti Volden Andersen. Etter filmen var ferdig ba Nilsen om at Kirsti Volden Andersen skulle komme opp på scenen.

– Jeg fikk ikke sett filmen, jeg var opptatt i kaféen, sa Volden Andersen da hun etter ei lita stund endelig entret scenen.

Nye drakter og logo

Før jul lanserte Sortland IL egne klubbgensere, og på lørdag ble de nye klubbdraktene lansert. Samtidig ble den nye logoen til Vesterålskraft lansert. Med et skikkelig introshow kom det representanter fra flere av idrettslagene som Vesterålskraft sponser, ikledd drakter der logoen var godt synlig.

– Vi er veldig fornøyd. Det har tatt noen måneder, og vi er veldig fornøyd med nylogoen. Den er ny, men har samtidig noe av den gamle med seg. Lynet er beholdt, forteller administrerende direktør i Vesterålskraft, Halvar Pettersen til Bladet Vesterålen.

Etter hvert vil den nye logoen bli mer og mer synlig.

– Samtidig slipper vi ikke den gamle logoen helt, for nettselskapet vil fortsatt bruke den gamle logoen, sier Pettersen.

Det ble også underholdning fra tryllekunstner Daniel Johansen, og verdensmester i triksing, Tobias Becks sørget for ei skikkelig oppvisning.

– Hvordan blir man så god til å trikse, spurte Henriette Endresen.

– Man blir aldri utlært. Jeg mistet ballen er par ganger på denne oppvisninga, men trener man nok, så blir man stadig bedre. Det må terpes og terpes for å få det til, sa Tobias Becks.

Etter all underholdninga i Blåbyhallen, og litt fotball på nygresset ble det nok også etter hvert.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse