annonse

Ferdig med Storheia-asfalten denne uka

Kake
Kake: Hadsel-ordfører Siv Dagny Aasvik hadde med Storheia-kake til markering av at asfalteringa var i gang. (Foto: Tor Johannes Jensen)
Asfalteringa
Asfalteringa: Asfaltlaget i gang på heia. (Foto: Tor Johannes Jensen)
Asfalt-markering
Asfalt-markering: Mange har bidratt forut for og under asfalteringa på Storheia. Mandag samlet ordføreren i Hadsel, Siv Dagny Aasvik, en stor flokk til kake-feiring. (Foto: Tor Johannes Jensen)

Ordfører Siv Dagny Aasvik inviterte asfaltgjengen og andre gode hjelpere til kakefest på Ørnheihytta.

Tor Johannes Jensen

Asfalteringa av veien mellom Husby og Storheia startet mandag morgen, og entreprenøren Vegdekke kom raskt i gang.

Totalt skal det legges totalt 2.100 tonn asfalt.

– Vi regner med å være ferdig i løpet av denne uka, sier arbeidsleder Geir Høve til Bladet Vesterålen.

Kommunen var ferdig med grusingen allerede for over ei uke siden, og nå har man gått med hjullaster og vannvogn for å slette og gjøre underlaget hardt for asfalten.

Asfalteringa skjer med to skift og startet fra toppen. Ei av de verste kneikene fra Storheia ned mot Ørneihytta, med 16 prosent stigning, ble glatt unnagjort allerede tidlig på dagen.

Ordfører Siv Dagny Aasvik spanderte marsipankake både på asfaltlaget, og på ansatte i kommunen som har planlagt og prosjektert arbeidet, og på folkene i uteetaten og brannvesenet som har vært på veien med vannvogn og grus.

– Jeg vil spesielt takke uteetaten som har gjort en fenomenal jobb for at vi skulle kunne starte med asfalteringa nå og har vært veldig løsningsorientert. Det er en utrolig artig gjeng å få være politisk leder for, sa ordføreren, som også roste Hadsel brann og redning, og prosjekterende ingeniør Sigrid Moe på teknisk.

– Kombinasjonen av alt dette gjør at vi kan realisere store drømmer, sa hun.

Og så ser Aasvik fram til alt som skal skje både på toppen og langs veien:

Ikke bare blir det arctic race med noen av verdens beste ryttere 17. august. Vi får også andre arrangement som blir tilrettelagt for folk uavhengig av funksjonsnivå. Derfor har vi også fått penger fra BUF-direktoratet for å utvikle konsept som mange kan bruke uansett om man er ung eller gammel. For noen vil det være et mål å gå etapper langs strekninga, og for andre vil det være å gå helt opp, sa ordføreren.

Rundt Ørnheihytta arbeider kommunen også med å legge til rette for publikum, blant annet så man kan komme opp med rullestol og andre hjelpemidler til folkefesten.

– Det er artig å høre at man tenker i musikkmiljøet på å ha konsert på Storheia eller her på Ørnheihytta.

annonse