annonse

Fikk sju måneder i fengsel for mindreårig-sex

Dømt
Dømt: Vesterålen tingrett. (Illustrasjonsfoto) (Foto: Inger Merete Elven)

SORTLAND: En mann i 20-årene er i Vesterålen tingrett dømt til fengsel i sju måneder, for å ha hatt seksuell omgang med ei jente under 16 år. Han må også betale oppreisning til jenta.

Inger Merete Elven

I dommen kommer det fram at de to ble kjent med hverandre via facebook, og at de etter hvert avtalte å møtes. Tiltalte ble med tiden mer pågående og masete, og ønsket at de skulle være kjærester. Ved én anledning dro jenta på besøk hos mannen, og han gjennomførte da et samleie med henne mens han holdt fast hendene hennes, ifølge dommen.

Tingretten har ikke festet lit til mannens forklaring om at meldingene sendt fra facebook-profilen med hans navn ikke var fra ham, men var sendt fra en falsk profil. I bevisvurderingen har man lagt vekt på fornærmedes forklaring avgitt gjennom tilrettelagt avhør, som også underbygges av vitneforklaringer og framlagt kommunikasjon på sosiale medier og mobiltelefon.

Retten har funnet det bevist utover enhver rimelig tvil at mannen var klar over jentas unge alder på tidspunktet samleiet fant sted. Man har ikke festet lit til hans forklaring om at han først ble klar over hennes reelle alder lenge etterpå.

I skjerpende retning har tingretten lagt vekt på aldersforskjellen på 12 år mellom partene, og at det ikke var noe kjærlighetsforhold mellom dem. Fornærmedes unge alder anses også i seg selv som et straffskjerpende moment.

– Retten finner det videre straffskjerpende at situasjonen bærer preg av at tiltalte har utnyttet en sårbar jente som han visste hadde en del problemer og som var i en vanskelig situasjon, heter det i dommen.

Eneste formildende omstendighet tingretten har funnet er at det har gått over to år siden hendelsen fant sted. Forholdet ble ikke kjent før fornærmede forklarte seg i forbindelse med et annet straffbart forhold.

I tillegg til fengselsstraffen på sju måneder, er mannen dømt til å betale oppreisningserstatning til jenta på 50.000 kroner.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.annonse

annonse

annonse