annonse

Flere rådyr-observasjoner

På sprang
På sprang: Rådyr over Markveien i Vestmarka på Sortland. (Foto: Gunnar Hansen)

SORTLAND: Det blir stadig observert rådyr både på Hinnøya og på Langøya. Stig Sørmo er ikke i tvil om at det var en råbukk som sprang over veien da han kom ut av Brokløysatunnelen

Sverre Idar Lakså

Stig Sørmo er helt sikker på at han så en råbukk foran bilen da han kom kjørende ut av østenden av Brokløysatunnelen tirsdag formiddag.

– Det har vært diskutert endel i det siste om det er hjort eller rådyr i Vesterålen. Noen har sett noe de kunne tro var hjort, andre noe som kunne være rådyr, sier Sørmo til Bladet Vesterålen. Han har bodd 30 år på Vestlandet, og der har han jaktet både på hjort og på rådyr.

Råbukk utfor tunnelen

Tirsdag da Sørmo var på vei til jobb fikk han se noe da han kom kjørende ut av Brokløysatunnelen.

– Et dyr kom fremfor bilen på tur over veien fra sjøsiden. Umiddelbart kunne jeg se at det her var snakk om en råbukk. Antakelig en toårs bukk, og den var i godt hold. Den fortsatte med stor fart oppover lia mot fjellet, forteller Sørmo.

Han legger til at med en slik observasjon kan han med 100 prosent sikkerhet si at det i alle fall er en råbukk i det området.

I Vestmarka

Gunnar Hansen fikk tatt bilde av et rådyr som sprang over Markveien i Vestmarka på Sortland den 29. juli.

– Det var bare ett dyr, men jeg rakk å ta bilde før det sprang inn i buskene, sier Hansen til Bladet Vesterålen. Tidligere i sommer ble det observert lignende dyr i Sandsetkrysset i Skjerfjorden i Øksnes.annonse

annonse

annonse